Obama kan höja skatten för hedgefonder med $ 21 miljarder

Stockholm (HedgeFonder.nu) – President Barack Obama har föreslagit att hedgefonder och oljebolag bör ta en del av bördan genom en skattehöjning för att sänka det amerikanska budgetunderskottet. Obamas förslag skulle höja skatten för hedgefondförvaltare med upp till 21 miljarder USD, enligt en uppskattning från MSNBC.

“Om vi ​​väljer att behålla dessa skattelättnader för miljonärer och miljardärer, eller för hedgefonder och ägare av egna jet-flygplan, eller för olje-och gasbolag som drar in enorma vinster utan vår hjälp – då vi måste göra ännu kraftigare nedskärningar någon annanstans”, sade Obama i förra veckan.

“Vi måste säga till en elev, ’du kan inte få ett college stipendium’. Vi måste säga till en medicinsk forskare, ‘Du kan inte fortsätta med cancerforskningen’. Vi kanske måste berätta för pensionären, ’Du måste betala mer för hälsovården”, säger Obama vidare. “Vi måste minska underskottet, men vi kan göra det samtidigt som vi gör investeringar i utbildning, forskning och teknik som faktiskt skapar jobb. ”

Obamas skattehöjningar inkluderar:

– Avsluta vissa skattelättnader för olje-och gasbolag

– Beskatta private equity eller hedgefondförvaltares inkomster som inkomst av tjänst i stället för som kapital

– Begränsa specifika avdrag för landets högsta inkomsttagare

– Ändra avskrivningsberäkningarna för affärsjetflygplan

– upphävande av skatteförmåner för en lagerredovisningsprincip som används av många tillverkare

Vita huset räknar med att de föreslagna förändringarna ökar statens intäkter med $ 600 miljarder.

 

Bild: (C) by Oliver Brunner—pixelio.de

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.