S&P ger SEB fond-av-hedgefonder “AA” Rating

Stockholm (HedgeFonder.nu) – SEB: s True Market Neutral-fond har blivit den första nordiska fond-av-hedgefonder att få ett “AA” rating av det ledande globala kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s (SP).

“Detta är en godkännandestämpel för fonden, som har levererat en stabil avkastning för våra kunder oavsett utvecklingen på aktiemarknaden”, berättar Mikael Spångberg, huvudförvaltare på SEB: s True Market Neutral Fund.

Den svenskbaserade kapitalförvaltaren S-E-B har totala tillgångar på 2.118 miljarder kronor och finns representerade i 21 länder med 17.000 anställda.

S&P säger om den svenska kapitalförvaltaren, “SEB förtjänar beröm för sin mycket disciplinerade process att uppnå fondens mål under perioder då de allra flesta fonder-av-hedgefonder har misslyckats. Till exempel gav fonden en avkastning på +3% under 2008 och har fortsatt att ge positiv avkastning varje år.”

Fonden, som riktar sig mot institutionella investerare, syftar till att ge en årlig avkastning på 3-4 procentenheter över den riskfria räntan och att inte avvika mer än 5 procentenheter från målet och att inte ha någon korrelation till aktiemarknaden.

Dessutom har S&P också givit S-E-B: s hedgefonder Dynamic Manager Alfa och Asset Selection betyget “AA”.

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.