Silver

Stockholm – (www.tradingportalen.com)  Uppgången i silver har varit spektakulär. Det har blivit en parabolisk uppgång på kort tid. Nu har det dock blivit lite hack i kurvan. Både min erfarenhet och statistik säger att när man får denna typ av volatilitet så är det bästa man kan hoppas på en lång sidledes konsolidering. Den kan vara i flera år. Silver råkar dessutom ha en historia av blixtsnabba uppgångar följda av lika snabba nedgångar där minst hälften av uppgången raderas ut, och den dyraste meningen på börsen är ju ”Denna gången är det annorlunda.”

Men det är antagligen inte slut för silvers långsiktiga uppgång. Guldreserverna i världen är lika fyllda som de alltid har varit, medan silverreserven i Usa är borta. Silver används dessutom i industriellt syfte i högre utsträckning än guld i t.ex vattenrening och kontakter. Så med andra ord sinar silverlagren med en väldig fart.

Den historiska värderingen av silver är 1/16 av guld, men under de senaste 100 åren har silvret bara handlats i 1/16 av guld under panikåret 1980, när bröderna Hunts hade köpt sig en corner. Då gick comex ut och förbjöd handlare från att köpa kontrakt. Just det, de förbjöd alla att köpa silver på comex, förutom de som höll korta positioner, dvs de som ville köpa tillbaka, vilka råkade vara de stora institutionerna.

Idag var silver fortsatt manipulerat. JP morgan har blivit anklagat för manipulation och det ryktas om att de har blankat mer silverkontrakt än det finns fysiskt silver. Så på ett sätt är allt som det brukar vara. Silver, gulds lillebrorsa, börjar dock likna storebror för varje år som går.

Silver (Monthly) Silver (Monthly)
Bild: (C) by Benjamin Klack pixelio.de
www.tradingportalen.com, Edvard Wachowski
Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.