Update: Spotlight på OPM Alfa

Stockholm (HedgeFonder.nu) – OPM Alfa är en av fem fond-i-fonder som den oberoende svenska hedgefondförvaltaren OPM erbjuder. De övriga fyra är OPM Omega, OPM Global Hedge, OPM Nordic Hedge och OPM Kappa.

Sedan starten 2004 har OPM Alfa genererat högre avkastning jämfört med HFRX globala hedgefondindex, med en betydligt lägre risk. Alfa-fonden har en högre exponering för mot s.k. Event driven-strategier än de övriga fonderna företaget erbjuder och investerar i ca 20 till 30 olika internationella hedgefonder. Fonden är valutakurssäkrad till svenska kronor.

 Fonden har en fast avgift på 0,75% och en resultatbaserad avgift om 10% av överavkastningen, samt kvartalsvis likviditet. Minsta nyinvestering är ca 1.000.000 kronor (EUR 100 000).

 Den femte årliga HFMWeek European Performance Awards kommer att hållas den 26 maj på Hurlingham Club på Ranelagh Gardens i London.


Bild: © by aboutpixel.de Jutta Rotter

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.