Hedgefond analyserar Japansk bloggtrafik

Före detta Goldman Sach-anställda Hideki Furusho har i samarbete med en professor på University of Tokyo startat en hedgefond som handlar Nikkei 225 futures med hjälp av en datormodell som analyserar japansk bloggtrafik, skriver Bloomberg i en artikel denna vecka. Pluga Capital Co hoppas kunna få in ca 61 miljoner USD för den unika Pluga AI fonden genom att rikta försäljningsinsatserna mot utländska investerare från och med juni och framåt, enligt Furusho.
Fonden använder en webb-mining modell som utvecklats av Yutaka Matsuo, docent vid University of Tokyo. “Under de närmaste 10 åren kommer internet att växa, vilket ger oss möjlighet att bli mer exakta i hur investeringsbeslut fattas,” säger Hideki Furusho. Matsuo sade att fondens mål är att generera avkastning genom att spåra och analysera ungefär 20 miljoner japanska bloggar med sökord som kan påverka hur priset rör sig i Nikkei terminer.

Fondens mål är att generera avkastning på 30 procent per år. Strategin är mycket likvid, med investeringsbeslut som fattas varje dag för att köpa, sälja eller avstå från att investera i Nikkei 225 futures. Fonder realiserar alla affärer i slutet av varje dag för att upprätthålla likviditeten i fonden, vilket sannolikt kommer att vara attraktivt för investerare. “I en miljö som denna söker investerare  god likviditet liksom rimliga inlösenvillkor,” säger Furusho. Sedan fonden började handla i augusti har den gett en avkastning på 7,5 procent.

Bild: © by Gerd Altmann pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.