Intervju med hedgefondförvaltaren Daniel Broby

Stockholm (HedgeFonder.nu) – I en intervju för Nordic Business Media AB med Daniel Broby, Chief Investment Officer på danska hedgefondförvaltaren Silk Invest Ltd, ställde jag några frågor om hans bakgrund, investeringsstrategi och andra frågor som kan vara av intresse för våra läsare.

Åkesson: Kan du berätta lite om din investeringsfilosofi?

Broby: Jag fokuserar uteslutande på den nya tillväxtmarknaderna – s.k. Frontier marknader – där risken är felaktigt prissatt. Jag tror att dessa framväxande ekonomier kommer att ha en tillväxt över genomsnittet i takt med att de mognar och blir en del av den globala marknaden. Exponering mot dessa marknader, vare sig det är genom obligationer eller aktier, kommer att leverera mycket högre avkastning än vad som kan uppnås på de mer utvecklade marknaderna.

Åkesson: Vad tror du ger dig ett försprång på detta område?

Broby: Jag skulle säga att det är vår lokala räckvidd. Jag har ett team av erfarna portföljförvaltare som alla har lång erfarenhet från de marknader där vi investerar i, baserade på våra kontor i London, Kairo, Casablanca, Nairobi och Johannesburg.

Åkesson: Hur hanterar ni likviditet?

Broby: Likviditeten (på de marknader där fonden investerar) är den viktigaste frågan för Frontier strategier. Jag har en dedikerad handlare som specialiserat sig på att hitta köpare och säljare på de lokala marknaderna och dessutom försöker vi handla i block när så är möjligt. Jag förvaltar även fonden med betydligt fler positioner än andra fonder. Detta ger inte bara riskspridning, utan ger oss möjlighet att investera i bolag med börsvärde i den lägre delen av spektrumet.

Åkesson: Vad är ditt fokus i portföljen?

Broby: Portföljerna är mycket diversifierad. Den politiska risken är mycket högre i tillväxtmarknader och det lönar sig att sprida risken. Jag vill dock påpeka att avkastningen överträffar risken.

Åkesson: Hur började din hedgefond karriär egentligen?

Broby: Jag var Chief Investment Officer på Bankinvest i Köpenhamn, en kapitalförvaltare med USD 14 miljarder under förvaltning på den tiden. Vi var sedan något av pionjärer inom strukturerade produkter på den nordiska marknaden och därifrån utvecklades en ambition att leverera strategier som kapitaliserade på den alfa som fanns i de investeringsteam som jag var ansvarig för. Under 2005 lanserade jag Danmarks första noterade hedgefond med marknadsneutral strategi. Bankinvest var en pionjär inom tillväxtmarknader.

Utöver aktier, lanserade företaget en av de största fonder som investerade i statspapper inom tillväxtmarknaderna. Efter tillväxtmarknaderna, är de nya tillväxtmarkanderna nästa logiska ställe att gå till för att söka alfa. Därför är det där jag är nu.

Åkesson: Tack, vi hoppas att få höra mer om dina framgångar i framtiden.

 


Bild: Daniel Broby (Chief Investment Officer / Silk Invest)

Share.

About Author

Alexis Åkesson / Redaktör på HedgeFonder.nu Alex has been specializing in hedge fund and alternative investment news since April 2006. The Gothenburg based journalist has been editor for HedgeCo Networks since 2006 and writing for for Creative Volatility from 2006 - 2011. She writes and contributes to several hedgefund related blogs and news sites. Since 2011 Alex is editor for HedgeFonder.nu

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.