Atlants hedgefonder på plus i april – ger vägledning för maj

Stockholm (HedgeFonder.nu). ”- Efter en  solid början i april rapporterar hedgefondförvaltaren Atlant Fonder AB att marknaden har varit som en berg-och dalbana, föll aktiekurserna på Stockholmsbörsen till lägsta nivån på 1105 på OMX-index, innan det steg till rekordhöga 1163 före utgången av månaden. Trots den långsamma starten, gick aktiekurserna upp 2,5%.

 “Vår strategi för maj, om det inte finns några externa problem att hantera, är att fortsätta att öka vår andel aktier stegvis”, säger Anders Kullberg, förvaltare vid Atlant.

Edge är den mest kända av Atlant’s hedgefonder och steg +4,3% i april. Fondens förvaltningsmodell har byggts av förvaltaren Anders Kullberg och har levererat en långsiktigt god avkastning. Atlant förvaltar också s.k. Special Situations-fonder: Explore +1,2% *, Protect:  -0,2% *, Sharp +4,9% * och Stability 0,4% (* I april 2011)

Hedgefonderna Edge och Sharp har en något högre risk, medan Explora och Stability är neutral till låg risk.

Alexis Åkesson

Redaktör på HedgeFonder.nu

Bild: (C)

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.