- Advertisement -
- Advertisement -

Stabila utsikter för hedgefonder under 2011, säger Moody’s

- Advertisement -

Utsikterna för hedgefonder är stabil under 2011, med tecken på förbättringar understödda av branschens positiva resultat och lönsamhet, säger Moody’s Investors Service i senaste utgåvan av Industry Outlook som publiceras idag.

Moody’s rapport framhåller att hedgefondsektorn har rapporterat stark utveckling sedan slutet av Q3 2010, vilket har resulterat i förnyat förtroendet från marknaden och nettoinflöden från investerare. Odi Lahav, Vice President och Senior Credit Officer inom Moody’s, förklarar: “Det nuvarande ekonomiska klimatet och risken för en utdragen återhämtning i USA och i Europa innebär fördelar för flexibla investeringsmandat, och som sådan är hedgefonder väl positionerade för att öka deras respektive andel av de globala investering “. Även om marknaderna sannolikt kommer att förbli volatila, menar Moody’s att bortsett från en större marknadshändelse, ser trenden ut att fortsätta på kort sikt.

Moody’s anser att nedgången och investeringsklimatet efter krisen också har resulterat i strukturella ändringar bland flera investerare inom hedgefond-industrin, särskilt pensionsfonder och banker. Lahav tillägger: “institutionella investerare, särskilt pensionsfonder, kommer sannolikt att väsentligt öka sina andelar till hedgefonder och andra absolutavkastande investeringar.” I rapporten diskuteras också hur trycket på banksektorn från marknaden och regulatoriska myndigheter inverkar på hedgefondsektorn på flera sätt.

I själva verket kan förändringarna i investerarbasens sammansättning, som i branschen anses vara positiv på det hela taget, leda till strategiska utmaningar i samband med distribution, produktutveckling och marknadspositionering. Trots dessa frågor, är Moody’s positiva till utsikterna för hedgefondernas operationella kvalitet, eftersom investerarnas ökade krav och regleringen av hedgefonder kan resultera i att hedgefondförvaltare ägnar större uppmärksamhet åt sin operationella struktur.

Bild: (c) Irochka-Dreamstime.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

The Hedge Fund Cure for Apoteket’s Pension Fund

Stockholm (HedgeNordic) – 2022 was one of the toughest years in recent memory for institutional investors, as the global economy and financial markets faced...

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Accendo Celebrates 15 Years of Active Ownership

Stockholm (HedgeNordic) – Hedge funds are not generally known for their longevity. For the funds that do have a lifespan exceeding ten or 15...

Elo’s Hedge Fund-Focused PM Joined Keva

Stockholm (HedgeNordic) – Annika Luoto, a hedge fund-focused portfolio manager at Finnish pension insurance company Elo, has joined Finland’s largest pension fund – Keva...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -