- Advertisement -
- Advertisement -

Stabila utsikter för hedgefonder under 2011, säger Moody’s

- Advertisement -

Utsikterna för hedgefonder är stabil under 2011, med tecken på förbättringar understödda av branschens positiva resultat och lönsamhet, säger Moody’s Investors Service i senaste utgåvan av Industry Outlook som publiceras idag.

Moody’s rapport framhåller att hedgefondsektorn har rapporterat stark utveckling sedan slutet av Q3 2010, vilket har resulterat i förnyat förtroendet från marknaden och nettoinflöden från investerare. Odi Lahav, Vice President och Senior Credit Officer inom Moody’s, förklarar: “Det nuvarande ekonomiska klimatet och risken för en utdragen återhämtning i USA och i Europa innebär fördelar för flexibla investeringsmandat, och som sådan är hedgefonder väl positionerade för att öka deras respektive andel av de globala investering “. Även om marknaderna sannolikt kommer att förbli volatila, menar Moody’s att bortsett från en större marknadshändelse, ser trenden ut att fortsätta på kort sikt.

Moody’s anser att nedgången och investeringsklimatet efter krisen också har resulterat i strukturella ändringar bland flera investerare inom hedgefond-industrin, särskilt pensionsfonder och banker. Lahav tillägger: “institutionella investerare, särskilt pensionsfonder, kommer sannolikt att väsentligt öka sina andelar till hedgefonder och andra absolutavkastande investeringar.” I rapporten diskuteras också hur trycket på banksektorn från marknaden och regulatoriska myndigheter inverkar på hedgefondsektorn på flera sätt.

I själva verket kan förändringarna i investerarbasens sammansättning, som i branschen anses vara positiv på det hela taget, leda till strategiska utmaningar i samband med distribution, produktutveckling och marknadspositionering. Trots dessa frågor, är Moody’s positiva till utsikterna för hedgefondernas operationella kvalitet, eftersom investerarnas ökade krav och regleringen av hedgefonder kan resultera i att hedgefondförvaltare ägnar större uppmärksamhet åt sin operationella struktur.

Bild: (c) Irochka-Dreamstime.com

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Benchmark-Plus High-Yield Investing at LD Pensions

Stockholm (HedgeNordic) – Danish pension fund LD Pensions manages two separate pension funds, each with different investment horizons. While the allocation across equities, investment-grade...

Small-cap Equities: Entering a Sweet Spot?

By Krzysztof Janiga, CFA, Senior Equity ETF Strategist at SPDR: As valuation levels in large caps became extreme, the market rally began to broaden...

Rhenman’s Healthcare Fund Transitions to Article 8 Classification

Stockholm (HedgeNordic) – Since its inception in mid-2009, the Rhenman healthcare fund has focused on investing in healthcare companies, which contribute to at least...

The ART of Finding Right Tails

Stockholm (HedgeNordic) – Philosopher Nassim Nicholas Taleb coined the term ‘Black Swan’ to describe the tendency to underestimate the likelihood of extreme, hard-to-predict events,...

Cevian Acquires Stake in Swiss Insurer

Stockholm (HedgeNordic) – Swedish activist investor Cevian Capital has unveiled a 3.12 percent stake in Swiss insurer Baloise Holding AG. The stake is valued...

Nordic Hedge Funds Sustain Momentum

Stockholm (HedgeNordic) – Following its strongest first quarter in 15 years, the Nordic hedge fund industry sustained momentum into April. As reflected by the...

Allocator Interviews

Latest Articles

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -