- Advertisement -
- Advertisement -

Speed & seed business dating

- Advertisement -

I samband med Cleantech Capital Day och finalen av Nordic Cleantech Open i Köpenhamn, är Cleantech Scandinavia idag värd för mer än 300 individuella möten mellan unga lovande cleantech-företag som representerar den nordiska starup-arenan och intresserade investerare och beslutsfattare från industrin. Alla möten äger rum inom en enda timme.

Bland de 180 deltagarna återfinns cirka 50 investerare, en majoritet av dem företräder de största europeiska finansiärerna inom cleantech; Climate Change Capital, Environmental Technologies Fund, BASF, Siemens, Investinor, Cleantech Invest, Northzone Ventures, Capricorn, Sustainable Technologies Fund, Energy Future Invest och många fler.

”Vi ser Cleantech Capital Day som en modern marknadsplats för hela Norden när det gäller cleantech investeringar. Potentialen idag – rent teoretiskt – var upp emot 900 nya möten.”, säger Alexander Bigge Lidgren på Cleantech Scandinavia, arrangören av Nordic Cleantech Open och Cleantech Capital Day 2011.

“Nordic Cleantech Open är viktigt för oss då vi hoppas på att utöka vårt kontaktnät med större spelare som är intresserade av framtida samarbeten”, säger Ane Christophersen på WindFlip, ett av de deltagande och tävlande cleantech-företagen med säte i Stavanger, Norge.

“Vi ser fram emot att träffa potentiella investerare och har förberett noga för detta”, säger Mattias Karls på svenska företaget Applied Nano Surfaces, som även de presenterar sin lösning under tävlingen senare i kväll. (Mer information om de deltagande bolagen, investerarna, partners, industri och övriga deltagare på Nordic Cleantech Open finns på http://www.nordiccleantechopen.com)

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

The 2x Version of Calculo Evolution

Stockholm (HedgeNordic) – Commodity-focused quantitative manager Calculo Capital has launched a higher risk, higher return version of its Calculo Evolution Fund. The original trend-following strategy...

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...