Carnegie Fonder förstärker inom räntefonder

Carnegie Fonder trappar upp sin satsning på räntefonder, som tillsammans med svenska aktier och emerging markets-aktier är bolagets fokusområden. Vid sidan av goda förvaltningsresultat är innovationskraft ett signum. Exempelvis var räntefonden Carnegie Corporate Bond tidigt ute med investeringar i nordiska företagsobligationer.
Nu förstärks förvaltarteamet ytterligare genom rekryteringen av Stefan Ericson, CFA (Certified Financial Analyst), som närmast kommer från Investor.
– Stefan Ericson ska tillsammans med ränteförvaltaren Peter Werleus driva och utveckla vårt offensiva arbete inom ränteområdet, säger Hans Hedström, vd på Carnegie Fonder.
Stefan Ericson kommer närmast från en tjänst som deputy treasurer på Investor, där han ansvarat för investmentbolagets valuta- och ränteexponering. Med framgång har han de två senaste åren förvaltat Investors likviditets- och obligationsportfölj, som slagit jämförelseindex. Dessförinnan har Stefan Ericson arbetat på SEB i Stockholm och New York.
Stefan Ericson påbörjar sin anställning på Carnegie Fonder senast i augusti.

Bild: (C) by P. Kirchhoff pixelio.de

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.