- Advertisement -
- Advertisement -

Prisutvecklingen i Stockholm sedan 2008

Report: Systematic Strategies

- Advertisement -

Skärholmen och Bredäng har haft den största prisökningen på bostadsrätter sedan 2008. Utgångspriserna har ökat med 29 procent, men det är fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter. Östermalm är den stadsdel med högst utgångspriser med 57 000 kronor per kvadratmeter. Det skiljer därmed 41 300 kronor mellan stadsdelarna med de lägsta och högsta utgångspriserna per kvadratmeter.

– Utgångspriserna på bostadsrätter i Stockholm stiger alltjämt. Vi har tagit fram statistik som redogör för genomsnittliga utgångspriser och prisutvecklingen per stadsdel.  Statistiken visar även var i Stockholm priserna stigit mest, säger Ulrika Berg, marknadschef Hemnet.   

Prisutveckling innanför tullarna
Efter Östermalm är det Vasastan/Norrmalm som har högst begärda priser på bostadsrätter. Här är det genomsnittliga utgångspriset per kvadratmeter 52 000 kronor, en ökning med 20 procent sedan 2008. Maria/Gamla Stan/Högalid och Kungsholmen har utvecklats lika under de senaste tre åren med en ökning på cirka 13 procent och ett genomsnittligt utgångspris per kvadratmeter på cirka 47 000 kronor. Den stadsdel, innanför tullarna, med lägst begärda pris är Katarina/Sofia med 44 000 kronor per kvadratmeter.

Prisutveckling utanför tullarna
Utanför tullarna är prisbilden för bostadsrätter en annan. Här ligger utgångspriserna i intervallet 15 000 till 30 000 kronor per kvadratmeter, vilket kan jämföras med 44 000 – 60 000 kronor per kvadratmeter innanför tullarna. Utanför tullarna är det Bromma och Hägersten/Liljeholmen som är har högst utgångspriser med cirka 29 000 kronor per kvadratmeter. Strax efter ligger Enskede/Årsta/ Skarpnäck med 26 000 kronor per kvadratmeter. I spannet mellan 20 000 – 10 000 kronor per kvadratmeter ligger sedan Kista/Hässelby/Vällingby/Spånga samt Älvsjö/Farsta/Vantör och Skärholmen/Bredäng.  

Största prisökningen på bostadsrätter i Stockholm står Skärholmen och Bredäng för. Här har utgångspriserna stigit med 29 procent. Trots det är det fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter.

– När priserna stiger i Stockholms södra förorter, ökar intresset för Skärholmen och Bredäng där man i dagsläget får mer boende för pengarna. Bra, utvecklade kommunikationer till centrala Stockholm samt utbyggnaden av Skärholmen Centrum och Kungens Kurva bidrar också till den ökade populariteten, säger Carl Borin, fastighetsmäklare, Fabergé Fastighetsmäkleri.

En tillbakablick på prisutvecklingen de senaste tre åren visar att stadsdelarna innanför tullarna hade en svacka i samband med lågkonjunkturen hösten 2008. Den svackan syns inte utanför.

Stadsdelarna är indelade efter hur det ser ut på Hemnet.se.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

How to Make Sure Your Hedge Fund Portfolio Will Disappoint

Stockholm (HedgeNordic) – Investors typically invest in hedge funds for diversification, uncorrelated returns, and ideally, attractive returns. However, the hedge fund industry has evolved...

New High in Hedge Fund Assets

Stockholm (HedgeNordic) – The global hedge fund industry’s assets continued their upward trajectory for the seventh consecutive quarter, surpassing the previous high of $4.3...

Leadership Changes at AMF

Stockholm (HedgeNordic) – Swedish occupational pension fund AMF is set for a leadership change, appointing its head of asset management, Tomas Flodén, as the...

Ridge Capital Expands Team After Hitting €100 Million Milestone

Stockholm (HedgeNordic) – With its unconventional high-yield bond strategy now exceeding €100 million in assets under management, Ridge Capital is expanding its portfolio management...

“7 Years, Niller, Then You Know a Thing or Two”

Stockholm (HedgeNordic) – There is a Danish saying that goes, “7 years, Niller, then you know a thing or two,” suggesting that seven years...

Brobacke Gains 7.6% in Early July, Predicts Continued Bull Market

Stockholm (HedgeNordic) – After a relatively flat first half of 2024, marked by noticeable month-over-month volatility, discretionary macro fund Brobacke Global Allokering advanced 7.6...

Allocator Interviews

In-Depth: High Yield

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -