- Advertisement -
- Advertisement -

Prisutvecklingen i Stockholm sedan 2008

- Advertisement -

Skärholmen och Bredäng har haft den största prisökningen på bostadsrätter sedan 2008. Utgångspriserna har ökat med 29 procent, men det är fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter. Östermalm är den stadsdel med högst utgångspriser med 57 000 kronor per kvadratmeter. Det skiljer därmed 41 300 kronor mellan stadsdelarna med de lägsta och högsta utgångspriserna per kvadratmeter.

– Utgångspriserna på bostadsrätter i Stockholm stiger alltjämt. Vi har tagit fram statistik som redogör för genomsnittliga utgångspriser och prisutvecklingen per stadsdel.  Statistiken visar även var i Stockholm priserna stigit mest, säger Ulrika Berg, marknadschef Hemnet.   

Prisutveckling innanför tullarna
Efter Östermalm är det Vasastan/Norrmalm som har högst begärda priser på bostadsrätter. Här är det genomsnittliga utgångspriset per kvadratmeter 52 000 kronor, en ökning med 20 procent sedan 2008. Maria/Gamla Stan/Högalid och Kungsholmen har utvecklats lika under de senaste tre åren med en ökning på cirka 13 procent och ett genomsnittligt utgångspris per kvadratmeter på cirka 47 000 kronor. Den stadsdel, innanför tullarna, med lägst begärda pris är Katarina/Sofia med 44 000 kronor per kvadratmeter.

Prisutveckling utanför tullarna
Utanför tullarna är prisbilden för bostadsrätter en annan. Här ligger utgångspriserna i intervallet 15 000 till 30 000 kronor per kvadratmeter, vilket kan jämföras med 44 000 – 60 000 kronor per kvadratmeter innanför tullarna. Utanför tullarna är det Bromma och Hägersten/Liljeholmen som är har högst utgångspriser med cirka 29 000 kronor per kvadratmeter. Strax efter ligger Enskede/Årsta/ Skarpnäck med 26 000 kronor per kvadratmeter. I spannet mellan 20 000 – 10 000 kronor per kvadratmeter ligger sedan Kista/Hässelby/Vällingby/Spånga samt Älvsjö/Farsta/Vantör och Skärholmen/Bredäng.  

Största prisökningen på bostadsrätter i Stockholm står Skärholmen och Bredäng för. Här har utgångspriserna stigit med 29 procent. Trots det är det fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter.

– När priserna stiger i Stockholms södra förorter, ökar intresset för Skärholmen och Bredäng där man i dagsläget får mer boende för pengarna. Bra, utvecklade kommunikationer till centrala Stockholm samt utbyggnaden av Skärholmen Centrum och Kungens Kurva bidrar också till den ökade populariteten, säger Carl Borin, fastighetsmäklare, Fabergé Fastighetsmäkleri.

En tillbakablick på prisutvecklingen de senaste tre åren visar att stadsdelarna innanför tullarna hade en svacka i samband med lågkonjunkturen hösten 2008. Den svackan syns inte utanför.

Stadsdelarna är indelade efter hur det ser ut på Hemnet.se.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Signs of Strong February for Nordic CTAs

Stockholm (HedgeNordic) – The year 2023 proved to be more challenging for most trend-following managers compared to the exceptional performance seen in 2022. However,...

Nominations for the 2023 Nordic Hedge Award

Stockholm (HedgeNordic) – HedgeNordic is delighted to announce the nominees for the 2023 Nordic Hedge Award. The annual event aims to distinguish outstanding hedge...

Candidates for the Rookie of the Year 2023

Stockholm (HedgeNordic) – One of the first distinctions up for grabs in the early stage of a Nordic hedge fund’s lifecycle is the “Rookie...

Jury Board to the 2023 Nordic Hedge Award

Stockholm (HedgeNordic) – The Nordic Hedge Award will distinguish outstanding hedge fund managers from and active in the Nordic region on the 24th of...

Leveraging Opportunities in Credit Markets

Stockholm (HedgeNordic) – After several years of successful bond investing through a private investment company, Nicolai Wenckheim launched an alternative investment fund in March...

ATP’s Response to Changing Equity-Bond Correlations

Stockholm (HedgeNordic) – In 2022, the usual negative correlation between equities and bonds, essential for the construction of diversified portfolios, disappeared. This rare anomaly,...

Allocator Interviews

Latest Articles

Man Institute Insights

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -