- Advertisement -
- Advertisement -

Prisutvecklingen i Stockholm sedan 2008

- Advertisement -

Skärholmen och Bredäng har haft den största prisökningen på bostadsrätter sedan 2008. Utgångspriserna har ökat med 29 procent, men det är fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter. Östermalm är den stadsdel med högst utgångspriser med 57 000 kronor per kvadratmeter. Det skiljer därmed 41 300 kronor mellan stadsdelarna med de lägsta och högsta utgångspriserna per kvadratmeter.

– Utgångspriserna på bostadsrätter i Stockholm stiger alltjämt. Vi har tagit fram statistik som redogör för genomsnittliga utgångspriser och prisutvecklingen per stadsdel.  Statistiken visar även var i Stockholm priserna stigit mest, säger Ulrika Berg, marknadschef Hemnet.   

Prisutveckling innanför tullarna
Efter Östermalm är det Vasastan/Norrmalm som har högst begärda priser på bostadsrätter. Här är det genomsnittliga utgångspriset per kvadratmeter 52 000 kronor, en ökning med 20 procent sedan 2008. Maria/Gamla Stan/Högalid och Kungsholmen har utvecklats lika under de senaste tre åren med en ökning på cirka 13 procent och ett genomsnittligt utgångspris per kvadratmeter på cirka 47 000 kronor. Den stadsdel, innanför tullarna, med lägst begärda pris är Katarina/Sofia med 44 000 kronor per kvadratmeter.

Prisutveckling utanför tullarna
Utanför tullarna är prisbilden för bostadsrätter en annan. Här ligger utgångspriserna i intervallet 15 000 till 30 000 kronor per kvadratmeter, vilket kan jämföras med 44 000 – 60 000 kronor per kvadratmeter innanför tullarna. Utanför tullarna är det Bromma och Hägersten/Liljeholmen som är har högst utgångspriser med cirka 29 000 kronor per kvadratmeter. Strax efter ligger Enskede/Årsta/ Skarpnäck med 26 000 kronor per kvadratmeter. I spannet mellan 20 000 – 10 000 kronor per kvadratmeter ligger sedan Kista/Hässelby/Vällingby/Spånga samt Älvsjö/Farsta/Vantör och Skärholmen/Bredäng.  

Största prisökningen på bostadsrätter i Stockholm står Skärholmen och Bredäng för. Här har utgångspriserna stigit med 29 procent. Trots det är det fortfarande den stadsdel som har lägst begärda pris med 15 700 kronor per kvadratmeter.

– När priserna stiger i Stockholms södra förorter, ökar intresset för Skärholmen och Bredäng där man i dagsläget får mer boende för pengarna. Bra, utvecklade kommunikationer till centrala Stockholm samt utbyggnaden av Skärholmen Centrum och Kungens Kurva bidrar också till den ökade populariteten, säger Carl Borin, fastighetsmäklare, Fabergé Fastighetsmäkleri.

En tillbakablick på prisutvecklingen de senaste tre åren visar att stadsdelarna innanför tullarna hade en svacka i samband med lågkonjunkturen hösten 2008. Den svackan syns inte utanför.

Stadsdelarna är indelade efter hur det ser ut på Hemnet.se.

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest Articles

Sissener and Nordea’s Alpha Win UCITS Awards

Stockholm (HedgeNordic) – The Hedge Fund Journal, a monthly magazine focusing on the global hedge fund industry, has published the list of winners at...

Hedge Fund Exposure Pays Off for University Endowment

Stockholm (HedgeNordic) – The endowment fund of Aalto University in Finland edged down 3.5 percent after all fees and costs in 2022 during what...

Banking Turmoil as Buying Opportunity for Utbytte

Stockholm (HedgeNordic) – On Friday March 10, Silicon Valley Bank failed and was taken over by federal regulators after a run on deposits, as...

Accendo Celebrates 15 Years of Active Ownership

Stockholm (HedgeNordic) – Hedge funds are not generally known for their longevity. For the funds that do have a lifespan exceeding ten or 15...

Elo’s Hedge Fund-Focused PM Joined Keva

Stockholm (HedgeNordic) – Annika Luoto, a hedge fund-focused portfolio manager at Finnish pension insurance company Elo, has joined Finland’s largest pension fund – Keva...

Coeli European Among NBIM’s External Managers

Stockholm (HedgeNordic) – Norges Bank Investment Management (NBIM) relies on external equity managers to handle 4.6 percent of the €1.2 trillion Norwegian oil fund’s...

Latest

Most Popular This Week

Voices

Request for Proposal

- Advertisement -