Irland Satsar På Svensk Arbetskraft

Tvärtemot vad man kan tro efter den senaste tidens negativa medierapportering finns stora möjligheter för EU-medborgare, och i synnerhet svenskar, att få jobb i Irland. 200 akademiker efterfrågas av arbetsplatser över hela landet. Det är multinationella företag och ledande irländska exportföretag, främst inom servicesektorn, som blomstrar. Därför genomför rekryteringsföretaget Hays en kampanj där man söker svenskar till arbeten i Irland.
– Det här är ett lysande tillfälle för svenska akademiker som söker en spännande karriär och är nyfikna på den irländska kulturen. Många multinationella företag, som Google, Facebook, IBM och Microsoft har sina europeiska huvudkontor i Irland och behöver svensktalande personer för en rad arbeten, säger Paul O’ Donnell, chef på Irländska Hays.
Nu vill Hays rekrytera 50 akademiker till företag över hela Irland. Flera av jobben innebär 1st line teknisk support, men det finns även mer kvalificerade arbeten inom IT och ekonomi.
Många av arbetsplatserna ligger i Cork, i den sydvästra delen av landet, där flera europeiska produktionscenter har etablerats. Dessutom har Cork med sitt vackra landskap och sina långa stränder rankats som en av de tio bästa städerna i världen, enligt Lonely Planet Guide 2010.
– Irland är perfekt för dem som gillar friluftsliv. Dessutom är det bara en kort flygtur till London och lätt att ta sig till Rom och Paris. Här kan man inleda sin karriär i en rolig, kosmopolitisk miljö, säger Paul O’Donnell.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.