Female Economist of the Year

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas årligen ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. I år går Boston Consulting Group (BCG), ett av Handelshögskolans partnerföretag, in som nytt värdföretag.

”Stipendiet Female Economist of the Year ska lyfta fram akademisk kompetens och framstående ambition och samtidigt främja framtida kvinnliga ledare i svenskt näringsliv”.

Female Economist of the Year stipendiet delades ut för första gången på Handelshögskolan i Stockholm 2001 och firar i år 11 år med nya värdföretaget BCG.

– Stipendiet Female Economist of the Year är ett av våra viktigaste stipendier. Det behövs fler kvinnor på ledande positioner och stipendiet bidrar till detta. Stipendiaterna utgör dessutom efterfrågade kvinnliga förebilder för våra studenter, säger Lars Bergman, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Initiativtagare till stipendiet är Handelsalumna Barbro Ehnbom. Förutom utmärkelsen och unika karriärmöjligheter hos värdföretaget, blir vinnaren del av Barbro’s Best & Brightest, ett dynamiskt nätverk av framgångsrika unga kvinnor inom många olika branscher i näringslivet. Stipendiaten har också en unik möjlighet till direktkontakt med Barbro’s Friends – över 600 framstående personer från den svenska och amerikanska affärsvärlden som fungerar som dörröppnare och mentorer.

– Stipendiet Female Economist of the Year passar väl hur BCG arbetar för att stödja kvinnor i karriären och för fler kvinnliga förebilder i näringslivet. Eftersom våra klienter och deras organisationer fungerar och leds på olika sätt, är en mångfacetterad konsultbas dessutom avgörande för oss i vår verksamhet. Samarbetet är en vinst för bägge parter. Vi får in topptalanger som kan vara med och bygga BCG och Female Economists får möjlighet att komma in i en spännande verksamhet med unika och internationella karriärmöjligheter, säger Johan Öberg, Partner vid BCG Stockholm.

Female Economist of the Year utses den 15 juni vid en officiell ceremoni i atriet i Handelshögskolan i Stockholm. Bland de inbjudna gästerna finns framstående representanter från det svenska och amerikanska närings- och kulturlivet.

Bild: (c) aboutpixel.de-Nils-Kattau

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.