Ray Dalio tappade 6,9 procent i sin makrofond under augusti

Göteborg (FinWire) – Den välkända hedgefondförvaltaren Ray Dalio hade en tung augusti. Hans makrofond tappade 6,9 procent under månaden, uppger personer med insyn, skriver Bloomberg. Det dåliga utfallet ska ha orsakats av Kinas devalveringar och volatiliteten på råvarumarknaderna som satte press på aktiemarknaderna.

Nedgången innebär att fonden Pure Alpha nu har ökat 4,1 procent i år, enligt källan. Raset på 6,9 procent i augusti kan jämföras med HFRI Macro Index som tappade 1,2 procent och som hittills i år är ned 0,7 procent.

Även Dalios andra fond, All Weather Fund, föll 4 procent i augusti.

Ray Dalios Bridgewater Associations har cirka 169 miljarder dollar under förvaltning.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.