Suzuki på ny rekordnivå efter Dan Loebs intåg

Stockholm (HedgeNordic) – Suzuki Motor Corp. stängde på en ny rekordnivå på Tokyobörsen efter att Daniel Loebs hedgefond Third Point tillkännagivit att man köpt en andel i biltillverkaren. Anledningen sägs vara att Loeb ser ett positivt slut på den fleråriga tvist med Volkswagen AG som Suzuki varit indragen i.

Enligt ett brev till hedgefondens investerare daterat den 31 juli skriver Loeb att Suzukis indiska enhet Maruti Suzuki India Ltd. har “långsiktigt hållbara skalfördelar” gentemot sina konkurrenter och har “betydande utrymme” att förbättra sina vinstmarginaler.

Suzukis aktier klättrade 3,4 procent under handeln i Tokyo medan Maruti Suzuki steg 2,2 procent i Mumbai.

Bild: (C) oorka – shutterstock.com

 

 

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.