Soros säljer i princip allt ägande i kinesiska teknikjättar

Göteborg (FinWire) – Finansmannen George Soros, som i Sverige kanske är mest känd för att han spekulerat mot kronan, drar ned rejält på sina kinesiska investeringar. Soros Fund Management har sålt av sina innehav i såväl Baidu som Alibaba.

I Alibaba omfattade försäljningen 4,39 miljoner aktier och kvar är endast 59.320 stycken. I Baidu minskade innehavet till 42.800 aktier, från tidigare 358.650, enligt bloggen Moneybeat.

Vad har Soros köpt istället? Han har investerat i två börshandlade fonder som täcker stora bolag i Kina och en som täcker tillväxtmarknader. Soros-bolaget har också ökat på ägandet i Facebook samt köpt in sig i Time Warner Cable.

Bild: (c) Gerd-Altmann – pixelio.de

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.