Ny svensk hedgefond till Brummer & Partners

Stockholm (HedgeNordic) – Brummer & Partners tar in ytterligare en fond till sin förvaltningsorganisation. Den 1 september lanseras den svenska aktieinriktade hedgefonden Bodenholm enligt ett pressmeddelande.

Fonden förvaltas av Bodenholm Capital AB som ägs av Brummer & Partners tillsammans med Bodenholms portföljförvaltare. Bodenholm har sitt säte i Stockholm men bedriver också analysverksamhet i London.

Per Johansson, med 10 års erfarenhet som analytiker och förvaltare på Fidelity Investments i London, blir förvaltningsansvarig. Medgrundaren Erik Karlsson kommer närmast från rollen som partner och senior analytiker på den Londonbaserade förvaltaren AKO Capital, där han varit verksam de senaste åtta åren.

Fonden beskrivs som en lång/kort aktiefond där de långa innehaven kommer bestå av undervärderade bolag som har identifierats med hjälp av fundamental analys. Den korta portföljen kommer vara mer diversifierad där förvaltarna bland annat genom forensic accounting, dvs en granskning av bolags resultat och redovisningsprinciper i syfte att upptäcka aggressiv redovisning, söker finna bolag som står inför utmaningar och svårigheter.

Fondens placeringar kommer ske primärt i europeiska bolag med en placeringshorisont på 12 månader. Målet är att leverera en avkastning på årsbasis på 10 – 15 procent med en en risk definierad som standardavvikelse på 10 – 15 procent.

Brummer Multi-Strategy (BMS) kommer investera i Bodenholm när den startar den 1 september.

I en kommentar säger Brummer & Partners koncernchef Klaus Jäntti:

–  Vi är glada över att kunna välkomna fler aktieförvaltare till gruppen eftersom den globala aktiemarknaden erbjuder ett så stort universum av investeringsmöjligheter. Vi har följt Per och Erik under en längre tid och Bodenholms förvaltarteam har en gedigen erfarenhet av aktieurval och fundamental analys. Bodenholms egenskaper gör att den förväntas bidra till BMS och samtidigt ha låg korrelation till BMS befintliga fonder. Det är också glädjande att vi för första gången på flera år välkomnar en svensk fond till gruppen när portföljförvaltarna återvänder till Stockholm efter många år i London.

Bild: (c) jokerpro – shutterstock.com

Share.

About Author

Jonathan Furelid is editor and hedge fund analyst at HedgeNordic. Having a background allocating institutional portfolios of systematic strategies at CTA-specialist RPM Risk & Portfolio Management, Mr. Furelid’s focus areas include sytematic macro and CTAs. Jonathan can be reached at: jonathan@hedgenordic.com

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.