Lyxors hedgefondindex noterar nedgångar för samtliga kategorier

Göteborg (Finwire) – Lyxors breda hedgefondindex backade i slutet av juli med 0,8 procent. Av de ingående fondkategorierna noterade samtliga nedgångar där algoritmstyrda CTA-fonderna klarade sig bäst med en nedgång om 0,2 procent. Sedan årsskiftet har fondkategorin minskat i värde med en procent. Det skriver Lyxors chefsstrateg Philippe Ferreira i ett veckobrev.

Sämst under perioden, som var mellan 21 och 28 juli, var de fonder som investerar i globala makrostrategier. En minskad riskaptit och fallande kinesiska marknader var en del av det som genererade en nedgång om en procent. Fondkategorin är upp 4,2 procent sedan årsskiftet.

I en uppdatering över Lyxors strategi över den brittiska marknaden ser man att aktiemarknaden stått stadigt med en försiktig uppgång om 0,2 procent sedan årsskiftet. Samtidigt lyfter man ett varningens finger i samband med värderingarna med ett p/e på 15,9 för FTSE 100 och de rullande 12 månaderna framöver. Det är enligt Lyxor dyrt sett till både historiken och ur ett internationellt perspektiv.

Lyxor ser att Bank of England kommer att inleda räntehöjningar efter att den amerikanska centralbanken Fed gjort det, något de tror kommer att ske under den första halvan av 2016.

Bild: (c) Skovoroda-shutterstock.com
Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.