Citigroup bötfälls med 180 miljoner dollar efter att hedgefonder kollapsat

Göteborg (Finwire) – Under måndagen slöts en uppgörelse där Citigroup kommer att betala 180 miljoner dollar efter att fortsatt ta in pengar till hedgefonder som banken visste var problemtyngda. Det skriver New York Times.

Uppgörelsen som slöts med amerikanska finansinspektionen SEC, Securities and Exchange Commission, kommer mer än sju år efter finanskrisen och den tidpunkt de två hedgefonderna kollapsade och kostade investerare miljarder i förluster.

Fonderna, som var högt belånade, fortsatte att ta in pengar trots att de var i behov av mer likviditet för att täcka sina säkerhetskrav.

Vid flertalet tillfällen lär försäljningar tvingats fram för att möta långivarnas säkerhetskrav. Försäljningar som gjordes utan att investerare meddelades.

En av de två fonderna, Falcon Strategies, tog fram planer för en likvidation bara månader efter att de tagit in 110 miljoner dollar från investerare. Planer som delvis var ett resultat av att Citigroup inte var villiga att låna ut pengar till fonden.

De 180 miljoner dollar som nu kommer att betalas till investerare sker som en del av en uppgörelse där Citigroup inte erkänner att de handlat felaktigt.

Bild: (c) RTimages – shutterstock

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.