Carnegie WorldWide Long/Short upp 1,2 procent i maj

Stockholm (HedgeNordic) – Carnegie WorldWide Long/Short, som förvaltas av David Rindegren, utvecklades positivt under maj med en uppgång på 1,2 procent.

Månadens vinnare bland fondens aktier återfinns framförallt bland amerikanska konsumentföretag som har dragit nytta av de ökade förväntningarna om tillväxt i den amerikanska ekonomin. Företaget Home Depot rapporterade exempelvis en försäljningsökning med 6,1 procent vilket överträffade analytikernas förväntningar. Det skriver fondens förvaltare i en kommentar till månadsrapporten.

Fondens största innehav, Visa, har gått upp under månaden till följd av spekulationer kring ett eventuellt köp av Visa Europe som idag är ett separat bolag ägt av mer än 3 000 av europas banker.

I början av månaden blankade fonden aktier i den schweiziska klocktillverkaren Swatch. Tuffare tider väntas för bolagets medeldyra märken så som Omega, Longines och Tissot i och med introduktionen av Apple watch. Fondens tillgångar i slutet av månaden var 67 miljoner euro.

Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.