CTA

Nordic Hedge Award utnämner ”bästa nordiska CTA”

Stockholm (HedgeNordic) – För tredje året i följd uppmärksammades och belönades de mest framträdande nordiska hedgefonderna vid Nordic Hedge Award i Stockholm. Eventet organiseras av HedgeNordic, det enda mediaföretaget med exklusivt fokus på den nordiska hedgefondmarknaden.

På tredje plats i kategorin ”bästa nordiska CTA” kom fonden SEB Asset Selection Opportunistic, en högriskversion av fonden SEB Asset Selection. Fonden presterade exceptionellt väl under ett väldigt bra är för CTA-förvaltare. Under 2014 steg fonden hela 33,4 procent.

På andra plats hamnade svenska Informed Portfolio Management med sitt  IPM Systematic Macro Program. Programmet hade ett ytterst framgångsrikt 2014 med en uppgång på 14,8 procent.

Svenska Lynx Asset Management vann kategorin ”bästa nordiska CTA”. Ett resultat av att förvaltningsbolagets huvudfond, Lynx, steg hela 27,6 procent under 2014 och därmed avkastade betydligt bättre än branschens jämförelseindex. Förra året slutade Lynx på andraplats i denna kategori, enbart slagen av norska Warren Capital. Lynx tilldelades även pris för ”bästa nordiska hedgefond 2014”.

Logo_HN_728x90_2015_v2

Bild: (c) Niklas Akesson for HedgeNordic

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.