Skagen Kon-Tiki går in i Petrobras

Göteborg (FinWire) – Norska fondbolaget Skagens fond Kon-Tiki har gått in i det korruptionsdrabbade brasilianska oljebolaget Petrobras. Det rapporterar Bloomberg.

Kon-Tiki investerar i undervärderade, underanalyserade och impopulära företag i branscher över hela världen. Minst hälften av tillgångarna investeras i företag i tillväxtmarknaderna.

Fondförvaltaren Kristoffer Stensrud anser att investeringar i Brasilien generellt är billiga nu efter att valutan fallit i värde.

– Petrobras har blivit mycket impopulär och vi har köpt en “lyssnarpost”, säger Stensrud i en intervju i Stavanger som gjordes i förra veckan. Han tillägger att det är klokast att “köpa oljeaktier efter att priset har fallit och inte innan nedgången”.

Brasiliens ekonomi har flera problem, däribland inflationen som är högre än målet och budgetunderskottet ökar i takt med oljepriset har fallit. Det brasilianska börsindexet Ibovespa har fallit med 24 procent sedan september till en lägsta notering i januari. Petrobras aktie har samtidigt rasat med drygt 60 procent.

Skagen Kon-Tiki har köpt aktier i januari och februari och har nu allokerat 1 procent av sitt kapital till Petrobras. Stensrud tror att bolagets kassaflöde kommer förbättras på kort sikt med det lägre oljepriset då priset mot konsument ligger still i Brasilien. Korruptionsskandalen väntas också leda till bättre bolagsstyrning.

Bild: (c) aboutpixel.de—Christelle-Ganne Chédeville

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.