Phil Falcone slutar på Harbinger Group

Göteborg (FinWire) – Bara en vecka efter att Harbinger Group rapporterat för sitt brutna räkenskapsår meddelar man att vd Philip A. Falcone avsäger sig sina uppdrag som både vd och styrelseledamot.

Skälet bakom är ännu inte klart även om spekulationer om ett behov av pengar rent privat funnits, detta då avgångsvederlaget uppgår till 40 miljoner dollar. Ett påstående som tillbakavisas av Falcone. Själv uppger han att skälet till hans avgång är att han vill fokusera på att bygga upp sitt nyligen listade investmentbolag HC2 Holdings, rapporterar Dealbook.

Falcone är en känd hedgefondförvaltare som tjänade miljarder genom att satsa på att husmarknaden i USA var på väg att krascha.

Förra året gick han med på att inte vara aktiv i aktiebranschen under minst fem år som en del i en uppgörelse med SEC. Bakgrunden är brott som skall ha begåtts i hans hedgefond Harbinger Capital Partners. Uppgörelsen hindrade dock inte Falcone för att vara ansvarig för ett publikt bolag.

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.