Stenham Healthcare vinner pris för bästa FoHF

Göteborg (FinWire) – Stenham Healthcare har vunnit utmärkelsen Best Fund of Hedge Funds under 100 miljoner dollar vid den 13:e Annual Hedge Funds Review European Fund of Hedge Funds Awards.

Stenham Healthcare lanserades i januari 2013 och investerat i olika undersektorer inom hälsovård. Fonden har gett en avkastning om 28,22 procent till investerarna under det första året. I år är fonden upp 16,77 procent till och med oktober.

“Hälsosektorn har attraherat uppmärksamhet från många investerare under de senaste månaderna, inte minst på grund av uppgången för sektorn om 30 procent under förra året. Hälsosektorn är annorlunda då den dels erbjuder tillväxtmöjligheter men samtidigt är defensiv till sin karaktär”, uppger Dominique Montier, som är portföljförvaltare i fonden, i en kommentar.

Bild: (c) Sergey-Nivens—shutterstock.com

Share.

About Author

Vi har en idé om att leverera nyheter inom komplementära områden till redan existerande nyhetstjänster. Områden dit tiden för de stora redaktionerna helt enkelt inte räcker till för att bevaka. Vår första tjänst är inriktad mot småbolag. Bolag som idag saknar nödvändig journalistisk bevakning. Vi skriver om bolag dit journalistens telefon aldrig ringer och aktieägarens intresse inte tillgodoses.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.