Barclay CTA index ned 0,49% i oktober

Stockholm (HedgeNordic) – Enligt Barclay CTA Index, ett jämförelseindex för terminsförvaltning som sammanställs av databasen BarclayHedge, förlorade CTAs 0,49% under oktober månad. Indexet är därmed upp 3,88% på året.

“En volatilitetsspik under månaden kombinerat med trendbrott inom finansiella marknader bidrog till en svår miljö i oktober”, säger Sol Waksman grundare och VD för BarclayHedge.

Fem av av de åtta CTA-index som sammanställs av BarclayHedge noterade nedgångar under månaden, diskretionära förvaltare var ned 1,08%, förvaltare inom finansiella och metallrelaterade sektorer förlorade 0,23%.

På den positiva sidan noterad valutafokuserade förvaltare en uppgång på 0,80% medan systematiska förvaltare var upp 0,09%.

“Svaghet i yen och euro mot US dollarn har varit en bestående trend i valutamarknader under de senaste månaderna. Förvaltare som hade möjlighet att bibehålla sin positionering när dollarn försvagades under den tidigare delen av månaden överpresterade”, säger Waksman.

Barclay BTOP50 Indexet, som mäter avkastningen för de största CTA förvaltarna, var upp 1,39% i oktober och är nu upp 6,96% för 2014.

“Trendföljare med medellång placeringshorisont hade, som grupp betraktat, större framgång i att navigera de svängiga marknaderna under oktober. Givet den stora andel dessa representerar i Barclay BTOP50 är det inte förvånande att detta index överavkastade det bredare Barclay CTA Index”, säger Waksman.

Efter de första 10 månaderna 2014 är alla åtta Barclay CTA index i positivt territorium för året där två index leder gruppen. Indexet över diversifierade förvaltare är upp 5,39% medan systematiska förvaltare har adderat 5,19%.

HedgeNordics index över nordiska CTA förvaltare, NHX Managed Futures & CTA, var ned 0,96% i oktober enligt estimat och är därmed upp 1,65% på året.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.