Forward Redemption Indicator 5,05 % i november

Stockholm (HedgeNordic) –  SS&C GlobeOp Forward Redemption Indicator är en sammanställning av besked om framtida inlösningar i hedgefonder som administreras via SS&C GlobeOp plattformen delat med totalt förvaltat kapital i början av månaden för samma fonder. Andelen framtida inlösningar som en procent av det totalt förvaltade kapitalet har gått stadigt nedåt sedan den höga nivån 19,27 procent som noterades i november 2008. Det skriver Hedgeweek.

SS&C-statistiken publiceras den femtonde affärsdagen i varje månad och den nuvarande trenden är en indikation om investerares fortsatta tilltro till hedgefondbranschen. SS&C baserar sin statistik på faktiska inlösen-ordrar mottagna av fonderna. Normalt sett mottas ordrar om inlösen mellan 30 – 90 dagar i förväg och statistiken kan påverkas i de fall investerare senare drar tillbaka ordern och beroende på enskilda fonders hantering av dessa.
Bild: (c) IndianSummer—shutterstock.com
Share.

About Author

Moa Långbergs är frilansjournalist med inriktning på ekonomi och näringsliv samt riskansvarig på AIF-förvaltaren Pandium Capital. Hon har tidigare jobbat på East Capital och på säkerhetsföretaget Vesper Group. Moa har en magisterexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.