Standard Life Investments öppnar Stockholmskontor

Stockholm (HedgeNordic.com) – Standard Life Investments, en global finansiell aktör inom kapitalförvaltning, annonserar att man öppnar ett nytt kontor i Stockholm.

Christopher Andersson (bild) har utsetts till Investment Director for sales Sweden och kommer att vara baserad i Stockholm. Han rapporterar till Co-head of European Business och Head of Nordics, Åsa Norrie (baserad i Edinburgh). Tillsammans med Alan Simpson, Business Development Manager för Skandinavien, har Standard Life Investments nu ett team på tre personer som är dedikerade till sin nordiska verksamhet.

Christopher (36), som har arbetat på inom den nordiska kapitalmarknaden sedan 2000, kommer senast från rollen som Sales Manager på Lannebo Fonder. Innan dess arbetade han på den fristående fonddistributören Intervalor i Stockholm.

Standard Life Investments har varit aktiv på den svenska marknaden i över 10 år och har byggt upp en stor verksamhet som leverantör till ett antal stora pensionsförvaltare och levererat kapitalförvaltningslösningar via fondplattformar och private banking. En stark produktportfölj inom bl.a. ränteförvaltning och hedgefonder, har visat sig vara en optimal strategi för den svenska marknaden.

Åsa Norrie, Co-head of European Business inom Standard Life Investments, säger: “Vi är glada att kunna välkomna Christopher som ansvarig för vår svenska verksamhet. Utnämningen av honom och öppnandet av ett kontor i Stockholm visar det engagemang vi har gentemot våra kunder i Sverige och våra ambitiösa expansionsplaner inom Norden. Under de senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan i Sverige på innovative absolutavkastande lösningar och vi har ett framgångsrikt samarbete med Länsförsäkringar som distribuerar vår framgångsrika Global Absolute Return-strategier.

Standard Life Investments SICAV-fonder har tillstånd för publik distribution i 16 europeiska länder (Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Italien, Irland, Luxembourg, Norge, Österrike, Portugal, Storbritannien, Schweiz och Spanien), med tillgångar under förvaltning (AUM) inom Europa uppgående till €13,1 miljarder, ungefär 10% av den totala tredjeparts-AUM på €134,9 mdr (per 30 juni 2014).

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.