Lombard Odier lanserar long/short UCITS fond

Stockholm (HedgeNordic.com) – Lombard Odier Investment Managers (LOIM), förvaltningsdelen av Lombard Odier Group lanserar en USA fokuserad long/short fond i UCITS format kallad LO Funds – Fundamental Equity Long/Short.

Fonden kommer ha veckovis likviditet och allokerar till fem olika sektor-team under övervakning av strategins CIO Steve Bulko. Varje team har sin specialitetsektor – konsumtionsvaror, industri, healthcare, TMT (Teknologi, Media och Telekommunikation) samt energi och arbetar tillsammans för att applicera en bottom-up analys som har till syfte att ha låg korrelation till aktiemarknaden.

“Investerare vill ha förvaltare som kan generera avkastning över marknadscykler” säger Bulko. “En absolutavkastande strategi tror vi är det bästa sättet att uppnå detta på då förvaltarna kan gå såvä lång som kort. Vår nya UCITS fond samlar ett erfaret team av USA-fokuserade aktieförvaltare som anser sig kunna generera denna denna absolutavkastande avkastningsprofil till våra investerare”.

LO Funds – Fundamental Equity Long/Short finns tillgänglig i följande jursdiktioner: Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Holland, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Bild: (c) isak55—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.