Vinnarna av Nordic Hedge Award’s FoHF-kategori

Stockholm (HedgeNordic.com) – För andra året i följd belönades på onsdagen de bästa nordiska hedgefondförvaltarna inom flera olika kategorier vid den så kallade Nordic Hedge Award ceremonin som arrangeras av HedgeNordic i Stockholm. Till bästa fond-i-hedgefond utsågs Merrant Alpha Select.

Merrant Alpha Select som förvaltas av Merrant Fonder vann priset för andra året i rad. Fonden investerar i 10-18 marknadsneutrala hedgefonder och levererade under 2013 en avkastning på 6,7% till en årlig volatilitet motsvarande låga 1,4%.

På andra plats kom Brummer Multi-Strategy (BMS) som förvaltas av Brummer & Partners. Under 2013 levererade BMS, som investerar i underliggande Brummer-hedgefonder, sitt bästa resultat sedan 2008 med en uppgång på 9,4%, den långsiktiga volatiliteten för fonden har uppgått till 7,8% på årsbasis.

På tredje plats återfinns SEB True Market Neutral som förvaltas av SEB. Fonden investerar i ett antal marknadsneutrala hedgefonder. Under 2013 levererade man en avkastning på 8,2% med en underliggande årlig standardavvikelse på dryga 4%.

Logo_HN_620x90_2014_v2[1]

 

Bild: (c) Niklas Akessoon for HedgeNordic.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.