CTA

Vinnarna av Nordic Hedge Award’s CTA-kategori

Stockholm (HedgeNordic.com) – För andra året i följd belönades på onsdagen de bästa nordiska hedgefondförvaltarna inom flera olika kategorier vid den så kallade Nordic Hedge Award ceremonin som arrangeras av HedgeNordic i Stockholm. Till bästa CTA-fond utsågs Warren Short Term Trading som förvaltas av norska Warren Capital.

Warren Short Term Trading uppmärksammas framförallt för att ha levererat god riskjusterad avkastning i en miljö som varit mycket utmanande för CTA-strategier under senare tid. Under 2013 var fonden upp 11% med en historisk volatilitet som understigit 5%.

På andra plats kom Lynx  från Lynx Asset Management (del av Brummer & Partners) som trots ett volatilt år lyckades leverera en avkastning på dryga 12%. Detta kommer dock till en betydligt högre volatilitet jämfört med exempelvis Warren, historiskt har standardavvikelsen på årsbasis legat runt 15%.

På tredje plats kom Ålandsbanken Commodity Fund från Ålandsbanken som systematiskt förvaltar råvarumarknader med en “long bias”. Avkastningen under 2013 stannade på 12.8% där den årliga volatiliteten uppgår till dryga 17%.

Utöver priset för bästa CTA vann Warren Short Term Trading även priset för bästa nordiska hedgefond.

Logo_HN_620x90_2014_v2[1]

Bild: (c) Niklas Åkesson for HedgeNordic

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.