Folksam vässar fondutbudet – Lanserar Gottex-fond i Sverige

Stockholm (Hedgenordic.com) – Nu kompletterar Folksam fondutbudet med en multi-asset fond – Gottex GMA Balanserad. Folksam blir därmed det första fondförsäkringsbolaget i Sverige att erbjuda en fond från fondförvaltaren Gottex Fund Management.

– Vi vässar Folksam för framtiden genom att komplettera vårt fondutbud med en multi-asset fond, säger Susanne Bolin-Gärtner, fondansvarig Folksam. Fonden kompletterar vårt erbjudande på ett positivt sätt och när vi fick chansen att vara först ut i Sverige så var det ingen tvekan.

Gottex Fund Management grundades 1992 men är ny som aktör på den svenska marknaden. Gottex är en oberoende leverantör som skapar skräddarsydda lösningar för kunder som söker ett kostnadseffektivt sätt att erhålla en balanserad portfölj inspirerad av amerikanska universitet och deras stiftelser.

Gottex GMA Balanserad är en globalt diversifierad investeringslösning som investerar i nio tillgångsklasser, bland annat globala och svenska aktier, tillväxtmarknader, fastigheter, råvaror och hedgefonder. Tillgångsallokeringen är inspirerad av den moderna portföljteorin, som skapades av Harry M. Markowitz och som belönades med Nobelpriset i Ekonomi 1990, och förvaltningen bland de s.k. Ivy League-universiteten – bl.a. Yale, Princeton och Harvard – som har genererat mycket goda resultat under de senaste 25 åren.

 Bild: (c) wongwean—shutterstock.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.