Alternativa investering kommer att utgöra 13.6% av fondkapitalet

London (HedgeFonder.nu) – Enligt en undersökning av Boston-baserade research och analysföretaget Cerulli Associates tror amerikanska kapitalförvaltare att inom 10 år kommer alternativa fonder att utgöra 13.6% av totala fondkapitalet, jämfört med 2.2% i slutet på 2012.

Förvaltarna anser att förfrågan från institutionella och privata investerare på likvida alternativ kommer att driva kapitaltillväxten inom fondmarknaden. Dessa förvaltare ser också institutionella investerare som den viktigaste komponenten för att öka sitt kapital inom alternativa investeringar.

I ett uttalande säger Cindy Zarker, director på Cerulli, att mer än 40% av förvaltarna har indikerat att den institutionella kanalen är deras viktigaste för alternativa investeringar.

Hon säger vidare att även om förvaltarna håller med om att det sker en övergång till betastrategier, så behöver institutionella investerare även alfa. ”Dessa strategier med högre avgifter kan hjälpa förvaltare att motverka tryck på avgifter från passiva strategier”, förklarar hon.

I tredje kvartalets utgåva av The Cerulli Edge – Institutional Edition, analyserar företaget vad som driver produktutveckling och hur kraven på ökad transparens, likviditet och lägre avgifter påverkar utvecklingen. Man tittar även på den ökade användningen av direkta investeringar bland institutionella investerare och vilka faktorer förvaltare bör beakta när man erbjuder kollektiva fonder till pensionsmarknaden.

cerulli

Cerulli-rapporten visar att konkurrens är drivkraften till att förvaltarna är mer flexibla i sin inställning till att möta de individuella behoven hos olika institutionella investerare för att säkra nya mandat. När man skräddarsyr produkter, för att passa växande behov hos institutionella investerare, används numer ett allt bredare sortiment av strukturer.

 

Bild: (c) Yuri-Arcurs—Fotolia.com

 

 

 

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.