Hedgefondförvaltaren Ueda stämmer ex-partnern Yashwant Bajaj

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Toru Ueda, medgrundare av hedgefondfirman Hachiman Capital Management, har lämnat in en stämningsansökan mot sin tidigare partner Yashwant Bajaj, där han hävdar att han fått för lite betalt i samband med att de två beslutade att stänga ner företaget. Det rapporterar Bloomberg.

Bajaj överförde 458.965:- USD från Hachiman till sitt företag Juggernaut Capital Management Pte utan Ueda godkännande, enligt stämningen från Ueda som lämnats in vid Singapore High Court förra månaden. Bajaj orsakade också en tradingförlust på 247.197:- USD vilket inte redovisats, säger Ueda i sin stämning.

De två männen hade ett avtal som förhindrade dem från att ta ut mer pengar än sin andel i bolaget, som de grundade 2004, enligt stämningsansökan. Duon beslutade att gå skilda vägar i september 2010 och kom överens om att från och med 29 mars 2011 skulle var och en vara ansvarig för eventuella förluster i deras individuella investeringar och inte bolaget, säger Ueda i stämingsansökan.

“Anklagelserna är helt grundlösa,” säger Bajaj, som inte lämnat in sitt försvar ännu, i handlingar från domstolen. Bajaj, före detta vd inom Lehman Brothers Holdings Inc., avstod att kommentera stämningen. En förhandling bakom stängda dörrar var planerad till igår.

Totalt kapital under förvaltning inom asiatiska hedgefonder föll 7,8% till 135,5 miljarder USD under 2012, något som understryker de utmaningar som finns när det gäller kapitalanskaffning, enligt Singapore-baserade GFIA Pte, som rådger inom hedgefondinvesteringar.

Ueda, som numera är senior rådgivare till Tokyo-baserade HFC Advisory Group, begär minst 365.400:- USD i kompensation från Bajaj.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.