ORIX köper Robeco

Stockholm (HedgeFonder.nu) – ORIX, det japanska finansbolaget, köper över 90% av Holländska Robeco av Rabobank för Euro 1.935 miljarder.

En del av överenskommelsen är en strategisk allians mellan Rabobank och ORIX där Rabobank behåler 9.99% av aktierna i Robeco och där man samarbetar med att underhålla och expandera Robecos affärsplatform. ORIX kommer att betala en del av köpeskillingen med egna aktier och därmed blir Rabobank även aktiedelägare i ORIX. De båda parterna har även enats om att Robecos banktjänster, som bara finns i Nederländerna, kommer att överföras till Rabobank men där Robeco fortsätter med kund service relationerna.

ORIX söker att kombinera finans med andra relaterade serviceföretag och företaget har byggt upp sitt kunnande inom kapitalförvaltningsindustrin de senaste åren då de t.ex köpte Mariner Investment Group 2010 i USA.

Robecos styrelse förblir densamma och Roderick Munsters fortsätter som dess vd.

Bild: (c) Gina-Sanders—Fotolia.com

Share.

About Author

Pirkko Juntunen startade sin karriär för 15 år sen då hon började som journalist på Institutional Investors nyhetsbrevsavdelning, med fokus på institutionell kapitalförvaltning. Efter mer än två år rekryterades hon av Financial News för att öka deras internationella nyhetsbevakning om kapitalförvaltning. Hon var även del av det team som startade eFinancialNews.com, en daglig web-baserad tidning som nu ägs av Dow Jones. I july 2004 började Pirkko som produkt-specialist på Fidelity, en amerikansk kapitalförvaltare där hon hade ett nära samarbete med fondsförvaltare som ansvarade för pan-Europeiska, globala och tillväxtmarknadsfokuserade aktiefonder. Sedan 2006 har Pirkko arbetat som filansare, med specialisering på institutionella investerare och med fokus på både traditionella portföljer och hedgefonder. Förutom journalistik arbetar Pirkko även med kommunikation och events inom pensions- och kapitalförvaltningsinduststrin. Pirkko läste internationell journalistik på City University i London och har en examen från Uppsala Universitet. Hon har dubbla medborgarskap i Sverige och Finland och är baserad i London. Sedan April 2012 frilansar Pirkko som journalist på HedgeFonder.nu.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.