Stockholmsbaserade fond i hedgefondbolaget slår ihop två fonder

Stockholm (HedgeFonder.nu) -OPM Alfa som är en fond som investerar i externa hedgefonder slås ihop med OPM Omega som även den är en fond med samma inriktning som OPM Alfa. Detta framgår av en prospektförändring som meddelats andelsägarna. Den nya sammanslagna fonden kommer att heta OPM Omega då OPM Alfa går upp i den förstnämnda fonden. Konsekvensen för andelsägarna i OPM Alfa blir att den fasta avgiften höjs från 0.75% till 1% då OPM Omegas avgift är högre. Avgiftshöjningen kommer i en tid då industrin går mot lägre avgifter i industrin alternativt att man tar betalt för skräddarsydda lösningar inom fond av hedgefonder. Till OPM’s avgifter tillkommer även de underliggande fondernas avgifter.

OPM Omega har tidigare gått ihop med HQ:s gamla fond i hedgefond Global Hedge. Andelsägarna i OPM Alfa kommer även närmare att betala prestationsbaserat arvode då OPM Omega ligger närmare sin tröskel för att ta ut prestationsbaserad avgift än OPM Alfa. Även den historiska avkastningsserien blir OPM Omegas som hade ett väsentligt bättre 2008 än OPM Alfa. OPM Omega har i sin tur ärvt den gamla HQ Global Hedge fondens historik då Omegan bara hade historik från 2008, dett innebär att tre tidigare fonders historik kommer nu representeras av en avkastningsserie.

Optimized Portfolio Management är ett Stockholmsbaserat fondbolag inriktat mot alternativa investeringar så som fond i fond av hedgefonder och noterade private equity bolag. OPM förvaltar ca 1,6 mdr kronor.

Vi har tidigare rapporterat att OPM tappade två anställda.

Bild: (c) aboutpixel.de—-Thomas Pieruschek

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.