Moody’s upprepar sitt Aaa-betyg för Sverige

STOCKHOLM (Direkt) Kreditvärderingsinstitutet Moody’s upprepar sitt Aaa-betyg för Sverige samt att utsikterna för betyget är stabila.

Det rapporterar Bloomberg News på fredagen.

Upprepningen av betyget återspeglar Moody’s förväntan om att den svenska regeringen kommer att fortsätta sin konservativa förvaltning av offentliga finanser, utifrån sina medelfristiga utgiftstak och överskottsmål, som har resulterat i en sjunkande statsskuld i förhållande till BNP under det senaste decenniet.

Vidare återspeglar upprepningen den rådande återhämtningsförmågan i den svenska ekonomin. Kreditvärderingsinstitutets förväntar sig att Sverige kommer att uppvisa högre tillväxt under 2013 än de flesta jämförbara länder med Aaa-betyg.

 

 

 

 Bild: (c) shutterstock–mojito.mak

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.