Förslag till bankunion ofärdigt

STOCKHOLM (Direkt) Det förslag till “bankunion” som ska diskuteras vid EU-toppmötet senare i veckan är ofärdigt. Mycket arbete återstår, och Sverige kan inte förväntas ställa upp och täcka andra länders bankförluster. Det sade statsminister Fredrik Reinfeldt på tisdagskvällen i Berlin inför ett möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel i samband med en tysksvensk fotbollslandskamp, rapporterar Bloomberg News. Angela Merkel i sin tur sade att kvalitet måste komma före hastighet i diskussionerna om en bankunion “Det betyder inte att vi inte vill arbeta snabbt, men vi måste komma fram till en bättre banköversyn än den vi har idag”, sade Angela Merkel.

 

Bild: (c) aboutpixel.de—Marlene W.

 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.