Kina lovar att fortsätta köpa EFSF-obligationer

(Direkt) Kina lovade under toppmötet med EU på torsdagen att fortsätta stödja EU:s räddningsfonder EFSF och ESM genom obligationsköp även i framtiden. Det sade en EU-källa vid en pressbriefing efter toppmötet mellan Kinas premiärminister Wen Jiabao och EU-ordföranden Herman Van Rompuy och kommissionens ordförande José Manuel Barroso. “Kina fortsätter att köpa obligationer för att stödja euroområdet. EFSF uppger inte vilka köparna är av deras obligationer. Många köpare vill inte att det ska vara offentligt. Men (EFSF-chefen Klaus) Regling säger att en majoritet av obligationerna köps i Asien”, sade EU-källan. EU välkomnade också Kinas betydande bidrag på 430 miljarder dollar till ökade resurser till IMF för krisbekämpning.

Bild: (c) knipseline—pixelio.de 

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.