- Advertisement -
- Advertisement -

Storebrand Kapitalförvaltning och SPP Fonder ökar trycket

- Advertisement -

SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning har idag en stark tillväxt på den svenska marknaden med SPP Fonder och Delphi fonder, men har som ambition att ytterligare stärka sin position som ledande kapitalförvaltare i Sverige. Därför anställs nu Martin Nyman för att fortsätta bolagets arbete i den riktningen. Martin kommer närmast från Brummer & Partners.

– Vid sidan av satsningen på SPP Fonder och Delphi fonder har vi i det längre perspektivet en målsättning att stärka vår position och etablera oss som ledande kapitalförvaltare i Sverige för institutioner, stiftelser, kommuner och landsting med hela vårt erbjudande. Martin kommer blir en viktig spelare i vår fortsatta satsning på den svenska marknaden, säger Jens Grebäck, försäljningsansvarig Storebrand Kapitalförvaltning i Sverige.

Martin har en gedigen kunskap kring alla typer av fonder och dessutom lång erfarenhet från försäljning.

– Det är bland annat det som utmärker honom men också hans driv vilket gör honom till en viktig del i vår Sverigesatsning. Martin kommer att stärka teamet nu när vi tar nästa offensiva steg att nå ut till en bredare marknad och ta ytterligare marknadsandelar, säger Liza Jonson, vd SPP fonder.

SPP Fonder en rad spännande nya produkter på gång som ska lanseras under hösten.

– SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning är bolag som vill ligga i framkant. Jag ser verkligen fram emot att vara med och bygga vidare på bolagens starka varumärken tillsammans med mina nya kollegor, avslutar Martin Nyman, ny säljare på SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning.

SPP Fonder är en del av Storebrand, en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Storebrand Kapitalförvaltning sköter förvaltningen SPP Fonders fonder. Storebrand kapitalförvaltning förvaltar idag 423 mrdNOK.

SPP är en del av norska Storebrandkoncernen. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av spar- och pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom ansvarsfulla investeringar. SPP har idag drygt 500 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Bild: (c) Yuri-Arcurs—Fotolia.com

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...