Storebrand Kapitalförvaltning och SPP Fonder ökar trycket

SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning har idag en stark tillväxt på den svenska marknaden med SPP Fonder och Delphi fonder, men har som ambition att ytterligare stärka sin position som ledande kapitalförvaltare i Sverige. Därför anställs nu Martin Nyman för att fortsätta bolagets arbete i den riktningen. Martin kommer närmast från Brummer & Partners.

– Vid sidan av satsningen på SPP Fonder och Delphi fonder har vi i det längre perspektivet en målsättning att stärka vår position och etablera oss som ledande kapitalförvaltare i Sverige för institutioner, stiftelser, kommuner och landsting med hela vårt erbjudande. Martin kommer blir en viktig spelare i vår fortsatta satsning på den svenska marknaden, säger Jens Grebäck, försäljningsansvarig Storebrand Kapitalförvaltning i Sverige.

Martin har en gedigen kunskap kring alla typer av fonder och dessutom lång erfarenhet från försäljning.

– Det är bland annat det som utmärker honom men också hans driv vilket gör honom till en viktig del i vår Sverigesatsning. Martin kommer att stärka teamet nu när vi tar nästa offensiva steg att nå ut till en bredare marknad och ta ytterligare marknadsandelar, säger Liza Jonson, vd SPP fonder.

SPP Fonder en rad spännande nya produkter på gång som ska lanseras under hösten.

– SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning är bolag som vill ligga i framkant. Jag ser verkligen fram emot att vara med och bygga vidare på bolagens starka varumärken tillsammans med mina nya kollegor, avslutar Martin Nyman, ny säljare på SPP Fonder och Storebrand Kapitalförvaltning.

SPP Fonder är en del av Storebrand, en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Storebrand Kapitalförvaltning sköter förvaltningen SPP Fonders fonder. Storebrand kapitalförvaltning förvaltar idag 423 mrdNOK.

SPP är en del av norska Storebrandkoncernen. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av spar- och pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom ansvarsfulla investeringar. SPP har idag drygt 500 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Bild: (c) Yuri-Arcurs—Fotolia.com

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.