Lucara Diamond faller brant efter svag diamantauktion

STOCKHOLM (Direkt) Lucara Diamond faller brant på Stockholmsbörsen sedan resultatet av bolagets andra försäljning av diamanter från Karowegruwan i Botswana visat sig sämre än marknaden hoppats.

Totalt sålde bolaget 36.353 karat för 6,5 miljoner dollar, vilket innebär ett snittpris på 179 dollar per karat. Det är väsentligt lägre än de 215 dollar som uppnåddes vid den senaste auktionen, som också svek förväntningarna. Av de 35 utbjudna posterna såldes nu 32.

Likväl säger sig vd William Lamb i ett pressmeddealande vara nöjd med hur diamanterna mottagits, givet den svaga marknaden. Särskilt betonar han att Lucaras finansiella ställning är god och att bolaget inte behövt utnyttja sin kreditfacilitet på 25 miljoner dollar.

Nästa auktion av Karowediamanter planeras till början av september, än mindre ändring från det tidigare beskedet om en augustiauktion. Då ska de utbjudna diamanterna visas i både Antwerpen och Gaborona och inte bara i Gaborone som varit fallet hittills.

Vid 9.35 handlades Lucara Diamond till 3:60 kronor, en nedgång med cirka 18 procent för dagen.

Bild: (c) Ioana Davies-(Drutu)—Fotolia.com

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Comments are closed.