CTA

Kraftfull återhämtning för Lynx i maj

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Brummer-familjens trendföljande CTA/Managed Futures-fond Lynx, med Svante Bergström i spetsen, uppvisade en strålande återhämtning under maj månad och hamnar därmed återigen på positivt helårsresultat.

Avkastningen under maj landade på hela 7,75% och ackumulerat 2012 summeras resultatet därmed till 6,87%.

Volatiliteten för Lynx är tämligen hög, 14,60%, jämfört med 15,41% för MCSI World och 3,09% för JPM Gov Bond Index. Dock är detta i sig inte något unikt för Lynx, då volatiliteten ofta är hög för trendföljande CTA/Managed Futures-fonder.

Totalt kapital under förvaltning inom Lynx har vuxit kraftigt de senaste åren och uppgår nu till 40,2 miljarder SEK.

Bild: (c) shutterstock—5115319

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Comments are closed.