Revansch för Brummer & Partners i april

Stockholm (HedgeFonder.nu) – När resultaten för april månad summerats kan vi konstatera att hedgefondförvaltaren Brummer & Partners levererade positiva siffror från majoriteten av sina fonder och vände därmed trenden från mars månad. Under april gav 6 av 9 singelstrategifonder plusresultat – tvärt emot månaden före då just 6 av 9 fonder backade.

Manticore, som var mars månads vinnare, backade -4,7% under april och halverade i och med det i princip årets uppgång till 5,4%. För Zenit, Lynx och Futuris vände månadsavkastning upp och landade på +0,4%, +2,0% respektive +2,9%, dock kan vi konstatera att siffrorna för helåret fortfarande är kvar på negativa tal för Lynx och Futuris (ack -1,1% respektive -3,7%) medan Zenit utökade sitt positiva helårsresultat till +5,9%.

Nykomlingarna Benros och Orvent fortsatte sin negativa trend från föregående månad och tappade -0.3% respektive -1,6% och summerar därmed årets ackumulerade resultat till -1,3% respektive -3,6%.

Observatory och Nektar gav även under april en positiv avkastning på 0,8% (ack 5,5%) respektive 0,8% (ack 2,2%). Archipels resultat blev +2,2% (ack 4,3%).

Brummer Multi Strategy – som investerar i samtliga fonder inom gruppen – steg med 0,33% i april och har därmed en uppgång på +2,29% för helåret.

Bild: (C) shutterstock—Sergej Khakimullin

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

2 Comments

  1. En liten revansch. Ett steg framåt och ett steg bakåt hela tiden…

    Fonden Lynx har haft en medelavkastning på +2,8% på
    3 år (2009-05-07–2012-05-07).

    Lynx är inte alls en dålig fond, men tiderna/trenderna är det.

    • Lynx i all ära men den har blivit rejält omkörd av Coelis Spektrum – en CTA med 5 stjärnor i Morningstar. Genomsnittlig årsavkastning de senaste 36 månaderna (t o m april 2012) på 13,45% och YTD 5,87%. Således en riktigt bra fond trots att tiderna/trenderna är svåra.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.