Portugal: Ser lägre räntor på framgangång med stödpaket

STOCKHOLM (Direkt) Portugals obligationsräntor väntas sjunka gradvis då landet efterlever kraven i det internationella stödpaketet.

Det sade Portugals finansminister Vitor Gaspar, enligt Bloomberg News.

Han sade att Portugal kommer att hålla fast vid sina nuvarande mål och planerar inte att söka förmildrade krav. Landets banker ligger före schemat vad gäller att förbättra balansräkningarna, och kommer sannolikt bara att behöva använda en mindre del av det öronmärkta utrymmet för kapitalsillskott.

“Processen av att återfå marknadstillgång är en gradvis process. Dessa saker tar tid. Trovärdighet och förtroende ackumuleras långsamt”, sade han.

Han sade att marknaden för portugisiska statsobligationer inte fungerar på ett normalt sätt, med stora spreadar mellan köp- och säljpriser.

“När du tittar på obligationsräntorna, så tittar du på en mycket stökig och förvrängd indikator för trovärdigheten”, sade han.

Bild: (C) by knipseline—pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.