Besvärligt i mars för Brummer & Partners

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Mars månad blev en stökig tillställning för många och den svenska storförvaltaren Brummer & Partners var inget undantag – 6 av 9 singelstrategifonder backade i olika utsträckning under månaden.

Den trendföljande storfonden Lynx backade hela -4,16% och ligger därmed på minus för helåret (-3,0%), medan Lång/kort-hedgefonden Zenit landade på en mer modest nedgång om -0,05% och kan fortfarande stolsera med en godkänd prestation hittills för 2012, +5,47%. Även den tidigare högpresteraren Futuris hade en negativ utveckling under mars då de tappade -0,62% och utökade därmed det negativa helårsresultatet till -6,39%. Archipel förlorade -0,55% och ligger därmed på +2,06% hittills i år.

Nykomlingarna i Brummerfamiljen – Benros och Orvent – hade även de minusresultat under månaden (-0,26% respektive -0,79%) och ligger därmed alltjämt kvar på smärre negativa helårssiffror: -1,04% respektive -1,99%. 

Förra årets raket – teknologifonden Manticore – fortsätter segertåget och steg med 2,38%, vilket därmed gör att fonden hittills under 2012 levererat +10,68%. Under 2011 steg fonden med 21,65%. Även trotjänaren Nektar tuggar på sakta men säkert – mars månad gav 0,39% (2012 ack: 1,34%). Glädjande nog har även Brummers londonbaserade kredithedgefond Observatory återigen fått upp ångan och steg 0,7%, ackumulerat 2012: 4,7%.

Brummer Multi Strategi, som är en kombination av samtliga singelstrategier inom firman, lyckades som en följd av de ingående fondernas resultat inte heller leverera positiva siffror under mars, utan stannade på -0,22% och föll därmed tillbaka till +1,91% för året.   
 

Bild: (C) shutterstock — isak55

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.