- Advertisement -
- Advertisement -

Hedgefondgiganten John Paulson tappade i februari

- Advertisement -

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den amerikanska hedgefondförvaltaren John Paulson tappade 1,5% under februari i en av sina största fonder, enligt ett nyhetsbrev till investerare, vilket reducerar årets uppgång och försvårar den New York-baserade förvaltarens ansträngningar för att ta igen de rekordstora förlusterna under 2011. Det skriver Bloomberg News, som citerar dokument från företaget.

John Paulsons Advantage Plus Fund, vars strategi drar nytta av företagshändelser som uppköp och finansiella kriser och utnyttjar belåning för att öka avkastningen, steg 3,5% under de två första månaderna av 2012 enligt nyhetsbrevet.

Paulson försöker vända förlusterna från de investeringar som skedde vid fel tidpunkt så han satsade på den ekonomiska återhämtningen. Nedgången på 51% för Advantage Plus Fund under 2011, ledde till att förvaltaren reducerade riskerna i portföljen precis när marknaden såg ut att stabiliseras. Standard & Poors 500 Index steg 4,1% förra månaden följande på optimism om att Grekland skulle erhålla det andra räddningspaketet och har stigit 8,6% under året per den 29 februari.

John Paulson, som förvaltar cirka 23 miljarder USD i flera olika fonder, blev legendarisk när han 2007 blankade sub prime-lån och tjänade 3,5 miljarder USD det året. 2010 slog han ett hedgefondrekord genom att tjäna närmare 5 miljarder USD. Under samma period hade han placerat en stor del av sin personliga förmögenhet i guld och tjänade 3,1 miljarder USD mellan september 2010 till september 2011. Paulson framhöll i februari till sina investerare att guld kommer att ge en överavkastning under de närmaste fem åren. Dock har inte alla affärer varit lika lyckosamma: hans fond förlorade stora pengar på investeringar i Bank of America, Citigroup, samt misstänkta bedrägerier i ett kinesiskt skogsbolag.

Bild: (C) shutterstock—Thomas Pajot

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...

Head of Research Havnen Leaves CARN

Stockholm (HedgeNordic) – Harald Havnen is leaving CARN Capital and his role as Head of Research to join Norway’s largest pension fund advisor Gabler...

Strand to Launch the “Essential”

Stockholm (HedgeNordic) – Former hedge fund manager Eric Strand is launching the fourth fund under his own fund boutique AuAg Fonder after receiving approval...

Back to the Old Home

Stockholm (HedgeNordic) – Carnegie’s previously announced acquisition of Carnegie Fonder has been completed. The acquisition completed under the umbrella of the newly formed Carnegie...

Round Table: ETFs & Asset Management

Stockholm (HedgeNordic) – At a round table discussion that took place in Stockholm on October 17, asset managers and ETF providers discussed and answered...

Nordic Managers Win EuroHedge Nominations

Stockholm (HedgeNordic) – With Intelligence has released the first round of nominations for the EuroHedge Awards 2022, with the list featuring seven Nordic hedge...