Hedgefondgiganten John Paulson tappade i februari

Stockholm (HedgeFonder.nu) – Den amerikanska hedgefondförvaltaren John Paulson tappade 1,5% under februari i en av sina största fonder, enligt ett nyhetsbrev till investerare, vilket reducerar årets uppgång och försvårar den New York-baserade förvaltarens ansträngningar för att ta igen de rekordstora förlusterna under 2011. Det skriver Bloomberg News, som citerar dokument från företaget.

John Paulsons Advantage Plus Fund, vars strategi drar nytta av företagshändelser som uppköp och finansiella kriser och utnyttjar belåning för att öka avkastningen, steg 3,5% under de två första månaderna av 2012 enligt nyhetsbrevet.

Paulson försöker vända förlusterna från de investeringar som skedde vid fel tidpunkt så han satsade på den ekonomiska återhämtningen. Nedgången på 51% för Advantage Plus Fund under 2011, ledde till att förvaltaren reducerade riskerna i portföljen precis när marknaden såg ut att stabiliseras. Standard & Poors 500 Index steg 4,1% förra månaden följande på optimism om att Grekland skulle erhålla det andra räddningspaketet och har stigit 8,6% under året per den 29 februari.

John Paulson, som förvaltar cirka 23 miljarder USD i flera olika fonder, blev legendarisk när han 2007 blankade sub prime-lån och tjänade 3,5 miljarder USD det året. 2010 slog han ett hedgefondrekord genom att tjäna närmare 5 miljarder USD. Under samma period hade han placerat en stor del av sin personliga förmögenhet i guld och tjänade 3,1 miljarder USD mellan september 2010 till september 2011. Paulson framhöll i februari till sina investerare att guld kommer att ge en överavkastning under de närmaste fem åren. Dock har inte alla affärer varit lika lyckosamma: hans fond förlorade stora pengar på investeringar i Bank of America, Citigroup, samt misstänkta bedrägerier i ett kinesiskt skogsbolag.

Bild: (C) shutterstock—Thomas Pajot

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.