Adrigo Hedge firar fem år

Stockholm (HedgeFonder.nu ) – För fem år sedan – i december 2006 – startade Adrigo Hedge förvaltningen av sin lång/kort aktiehedgefond med nordiskt fokus. Till en början baserat på egna pengar och investeringar från familj, vänner och kontakter. Tanken var att visa att deras strategi, att investera med låg risk baserat på fundamental analys genom aktieurval, skulle fungera. Efter en framgångsrik start under de första två åren startades fondbolaget Adrigo Asset Management med Melker Schörling och Carl-Henric Svanberg som huvudägare (51% tillsammans) och investerare i fonden. Investeringsteamet och företagsledningen, Göran Tornée (CIO och förvaltare), Håkan Filipson (VD och analytiker) och Karl-Johan Bonnevier (risk control/admin), har alla arbetat i nordiska aktiemarknader i mer än 20 år på ledande banker och mäklarfirmor.

Adrigo Hedge har sedan start, för exakt fem år sedan, levererat +32,8% justerat för utdelningar. Under samma period har STIBOR 1M gett 12.5% och OMX N40 index har fallit med -22.1%.

Net Asset Value i fonden steg med 0.74% i November, netto efter kostnader. De innehav som bidrog mest till avkastningen var Carlsberg (bryggeri), SCA (hygienprodukter/förpackning) och Tryg (försäkring). Fondens korta positioner bidrog positivt till avkastningen under månaden.

“Även om traditionella aktiefonder, eller blandfonder med en väsentlig aktieexponering, fortfarande står för 2/3-delar av den svenska fondmarknaden, är vi övertygade om att absolutavkastande produkter så som hedgefonder kommer väsentligt öka sina marknadsandelar i framtiden. Adrigo Hedge har växt sina tillgångar under förvaltning med tio gånger sedan start och vi ser mycket goda förutsättningar för fortsatt tillväxt – både inom Sverige och från internationella investerare som söker en förvaltad exponering mot den nordiska aktiemarknaden”, säger Adrigo i ett pressmeddelande i samband med fondens årsdag.

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.