- Advertisement -
- Advertisement -

Global macro förväntas bli bästa UCITS-hedgefonder under 2012

- Advertisement -
Stockholm (HedgeFonder.nu) – Investerare som allokerat kapital till de nya alternativa UCITS-fonderna – eller ‘newcits’ som de kommit att kallas – förväntar sig att Global macro-strategier kommer att ha bäst avkastning under 2012, enligt en studie gjord av Citywire Global. Deras europeiska analysteam talade under 3:e kvartalet i år med 23 europeiska investerare i s.k. newcits och 19 procent av dem valde den strategin framför Market equity inklusive Asien, som fick 14 procent, och 13 procent föredrog Equity long/short, rapporterar hedgeweek. Endast 2 procent trodde att överavkastning skulle komma från Market neutral och Multi-strategifonder. Som nästa års sämst avkastande strategier kom Råvaror och Market neutral-fonder ut på topp, där båda fick 14 procent.När vi nu börjar närma oss slutet av 2011 är den generella bilden allt annat än bra. Om man relaterar till det UCITS-följande HFRX Global Hedge Fund Index så är fonderna ner 0.53 procent under månaden per den 20 december och ner 8.96 procent på helåret. En stor del av strategierna har levererat likartade nivåer på avkastningen under 2011: CTAs, Market neutral, FX, long/short equity, Macro och Multi-strategier har alla givit mellan -3.18 procent och -4.97 procent hittills under året.Mer än hälften av de tillfrågade investerarna svarade att de skulle öka allokeringen till hedgefonder med inriktning mot Global macro och Equity Long/Short under 2012. För den sistnämnda är svaret något överraskande, givet den höga volatiliteten på de globala aktiemarknaderna under året, även om det utan tvekan givits många köptillfällen när många under hösten sålde av stora delar av aktietillgångarna. Detta reflekteras också i sentimentet bland investerarna för Volatilitetsstrategier: 17 procent svarade att de skulle minska sin allokering, den högsta andelen av alla strategier.
 
 
Bild: (C) BeTa-Artworks—Fotolia.com
close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

The 2x Version of Calculo Evolution

Stockholm (HedgeNordic) – Commodity-focused quantitative manager Calculo Capital has launched a higher risk, higher return version of its Calculo Evolution Fund. The original trend-following strategy...

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...