- Advertisement -
- Advertisement -

Finanshuset Acta förstärker sitt fondutbud med Vanguardfonder

- Advertisement -

Från och med sommaren 2011 erbjuder Finanshuset Acta sina kunder ett antal Vanguardfonder genom sin investeringsrådgivning.

Inledningsvis kommer fonderna Vanguard US 500 Stock Index Fund och Vanguard European Stock Index Fund att läggas till i utbudet av fonder. Dessa produkter kommer att bli tillgängliga för Actas kunder inom ramen för investeringsrådgivning vilket leder till ett större utbud av investeringsalternativ till en låg kostnad. Detta ökar möjligheten för kunden att sätta ihop investeringsportföljer som på ett bättre sätt matchar behoven och inställningen till risk.

Finanshuset Acta har nyligen lanserat investeringsmodellen Portföljkonto. Portföljkonto innebär att kunden betalar en förutsägbar månatlig avgift för investeringar som görs via Portföljkonto. Kunden kan göra så många investeringar och förändringar som denne önskar utan extra kostnader. I och med detta uppfyller Finanshuset Acta Vanguards krav på att inte betala distributörer för distribution av Vanguards fonder.

–       Vi är stolta över att få jobba med Vanguard på detta sätt. Vanguard är en stor global aktör och är en av de mest välrenommerade indexförvaltarna på marknaden.  Vanguard expanderar nu sin europeiska verksamhet. Det är med stor glädje som vi nu kan erbjuda våra kunder tillgång till några av Vanguards mes populära fonder. Investerare som uppskattar betydelsen av låga kostnader kommer att välkomna detta tillskott i utbudet, säger Christian Kvist VD för Finanshuset Acta i Sverige.

–       Portföljkonto säkerställer att kunden får oberoende råd eftersom rådgivarna inte tjänar mer på att erbjuda en viss produkt framför en annan. Rådgivarnas lön ökar först när kundens portfölj ökar i värde. Jag är övertygad om att både kunder och rådgivare kommer att uppskatta denna modell, avslutar Christian Kvist.

–       Vi är glada över att få arbeta med Finanshuset Acta i Sverige. Det är ett företag som delar vårt synsätt som går ut på att erbjuda lågkostnads- och värdeorienterade tjänster. Detta speglar vilken riktning marknaden är på väg mot.  Vi ser fram emot att i framtiden erbjuda Acta fler av våra fonder för att ge investerare ännu större flexibilitet och valfrihet ur vårt lågkostnadssegment, säger Tom Rampulla, VD Vanguard Asset Management.

 

Finanshuset Acta har 89 000 kunder i Norden och förvaltar cirka 60 miljarder SEK.  

Bild: (C) nyul—Fotolia.com    

close

Subscribe to HedgeBrev, HedgeNordic’s weekly newsletter, and never miss the latest news!

Our newsletter is sent once a week, every Friday.

HedgeNordic Editorial Team
HedgeNordic Editorial Team
This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Latest

Most Popular This Week

Request for Proposal

- Advertisement -

Latest Articles

Month in Review – November 2022

Stockholm (HedgeNordic) – After a difficult end to the third quarter, Nordic hedge funds are enjoying a strong fourth quarter. The Nordic hedge fund...

A COO for Protean’s Growth Journey

Stockholm (HedgeNordic) – The founding duo of the newly-launched Swedish hedge fund Protean Select has appointed Daniel Mackey as the Chief Operating Officer of...

Tor Svelland’s Fund Tops the Ranking

Stockholm (HedgeNordic) – One month to the end of the year, Svelland Global Trading Fund of Norwegian Tor A. Svelland takes the top spot...

Will Equities Bottom Out Like in 1974?

Stockholm (HedgeNordic) – Growing signs that price pressures are easing suggest inflation may have peaked, which has some market participants wondering whether equity markets...

Rising Mortgage Rates and Falling Stock Prices

Copenhagen – (Jesper Rangvid): During 2022, mortgage rates have risen and stock prices have fallen, both negatively influencing households’ consumption possibilities. But how much...

The Spectacular Unspectacular 20th Anniversary

Stockholm (HedgeNordic) – Reaching the 20th anniversary in the often short-lived and fast-paced hedge fund world is quite an achievement. In fact, some activity...