Finanshuset Acta förstärker sitt fondutbud med Vanguardfonder

Från och med sommaren 2011 erbjuder Finanshuset Acta sina kunder ett antal Vanguardfonder genom sin investeringsrådgivning.

Inledningsvis kommer fonderna Vanguard US 500 Stock Index Fund och Vanguard European Stock Index Fund att läggas till i utbudet av fonder. Dessa produkter kommer att bli tillgängliga för Actas kunder inom ramen för investeringsrådgivning vilket leder till ett större utbud av investeringsalternativ till en låg kostnad. Detta ökar möjligheten för kunden att sätta ihop investeringsportföljer som på ett bättre sätt matchar behoven och inställningen till risk.

Finanshuset Acta har nyligen lanserat investeringsmodellen Portföljkonto. Portföljkonto innebär att kunden betalar en förutsägbar månatlig avgift för investeringar som görs via Portföljkonto. Kunden kan göra så många investeringar och förändringar som denne önskar utan extra kostnader. I och med detta uppfyller Finanshuset Acta Vanguards krav på att inte betala distributörer för distribution av Vanguards fonder.

–       Vi är stolta över att få jobba med Vanguard på detta sätt. Vanguard är en stor global aktör och är en av de mest välrenommerade indexförvaltarna på marknaden.  Vanguard expanderar nu sin europeiska verksamhet. Det är med stor glädje som vi nu kan erbjuda våra kunder tillgång till några av Vanguards mes populära fonder. Investerare som uppskattar betydelsen av låga kostnader kommer att välkomna detta tillskott i utbudet, säger Christian Kvist VD för Finanshuset Acta i Sverige.

–       Portföljkonto säkerställer att kunden får oberoende råd eftersom rådgivarna inte tjänar mer på att erbjuda en viss produkt framför en annan. Rådgivarnas lön ökar först när kundens portfölj ökar i värde. Jag är övertygad om att både kunder och rådgivare kommer att uppskatta denna modell, avslutar Christian Kvist.

–       Vi är glada över att få arbeta med Finanshuset Acta i Sverige. Det är ett företag som delar vårt synsätt som går ut på att erbjuda lågkostnads- och värdeorienterade tjänster. Detta speglar vilken riktning marknaden är på väg mot.  Vi ser fram emot att i framtiden erbjuda Acta fler av våra fonder för att ge investerare ännu större flexibilitet och valfrihet ur vårt lågkostnadssegment, säger Tom Rampulla, VD Vanguard Asset Management.

 

Finanshuset Acta har 89 000 kunder i Norden och förvaltar cirka 60 miljarder SEK.  

Bild: (C) nyul—Fotolia.com    

Share.

About Author

This article was written, or published, by a member of the HedgeNordic editorial team.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.