ERIK PENSER AVVECKLAR TRADINGEN, 30 ANSTÄLLDA BERÖRS

STOCKHOLM (Direkt) Erik Penser Bank avvecklar sin tradingverksamhet och banken ska nu vidta åtgärder för att sänka kostnaderna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rationaliseringsåtgärderna innebär också att personal på support- och stabsfunktioner berörs. Totalt kan ett 30-tal av bankens medarbetare komma att påverkas. Bankledningens förhoppning är att lösa detta genom frivilliga avgångar.

Erik Penser Bank kommer samtidigt att satsa mer på att vara likviditetsgarant för aktier med begränsad likviditet. Vidare ska banken ha ett “större inslag av idégenererande analysarbete, då denna typ av analysstöd efterfrågas i större utsträckning av såväl privata som institutionella investerare”, enligt pressmeddelandet.

Bild: © by Uwe Steinbrich—pixelio.de

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.