GULD: UBS HÖJER PRISPROGNOS MED 50%, EN “EXPLOSIV COCKTAIL”

STOCKHOLM (Direkt) UBS har höjt sin prognos för priset på guld med 50 procent med hänvisning till “fortsatta globala makroekonomiska besvikelser”.

Det skrev banken i en analys på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Enligt UBS kommer guld i genomsnitt kosta 2.075 dollar per uns nästa år, att jämföra med den tidigare prognosen på 1.380. 2013 väntas priserna falla tillbaka till 1.725 dollar, dock fortfarande långt över den tidigare prognosen på 1.200.

“Bibehållandet av amerikanska räntor nära noll innebär att guldet inte har någon konkurrens från tillgångar som erbjuder ränta. Ekonomiska tillväxtförväntningar sjunker globalt, höga skuldbördor i Europa kommer att fortsätta dämpa tillväxten, och risken för en recession i USA stiger. Alla dessa faktorer är individuellt positiva för guld. Tillsammans, utgör de en potentiellt explosiv cocktail”, skriver UBS.

Bild: (C) freedigitalphoto

Share.

About Author

Nyhetsbyrån Direkt är Sveriges ledande finansiella nyhetsbyrå och bevakar allt som påverkar kursutvecklingen på svensk aktie-, ränte- och valutamarknad i realtid.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.